MENIU

FRESH REFRESH. Apa, încă un MISTER

Apa! Este misterul fara de care viaţa nu poate exista! De apă avem nevoie aşa cum avem de aer! Iar apă trebuie să bem în aceeasi cantitate şi vara şi iarna! Alexandra Păcuraru ne reaminteste de ce este bine să ne hidratăm la fel cum o făceam în lunile călduroase. Începe Fresh Refresh!

Regula celor 8 pahare de lichide este esenţială pentru sănătate, indiferent de anotimp. Vă ofer, pentru moment, un singur motiv: apa vă ajută să rămâneţi tineri mai multă vreme!

Cu totii stim ca apa inseamna sanatate! Mecanismul de sete este atat de slab incat, uneori, poate fi confundat cu senzatia de foame, dupa cum spun unii specialişti. Lipsa de apa este factorul numarul unu care duce la oboseala.

Consumul inadecvat de apa scade performanta si concentrarea zilnice. Fara apa, toxinele din corp stagnează si astfel apar disfuncţiile. Unele cercetari arata ca 8-10 pahare sunt suficiente pe parcursul unei zile, dar totul depinde, pana la urma, de fiecare dintre noi. In cantitate suficienta, apa ajuta la buna functionare a glandei tiroide, regleaza temperatura corpului si detoxifica, motiv pentru care este perfecta in curele de slabire. Dieta presupune un pahar cu apa la temperatura corpului, baut timp de o saptamana, dimineata, pe stomacul gol. Paharul cu apa ntrebuie sa fie preuzent si inainte de micul dejun sau de restul meselor. Atentie la sfatul medicului! Dieta cu apa are nevoie si de alimentatie echilibrata! Apa ne ajuta sa ramanem tineri mai multa vreme pentru ca pastreaza sanatatea tenului si vitalitatea, ne face muschii mai puternici si creste functiile cognitive. Daca bem suficient de multa apa, asiguram aportul de oxigen necesar bunei functionari a creierului. Apa ne ajuta si articulatiile! Pentru cei care nu beau apa suficienta, le oferim cateva trucuri.

Puteti prepara apa cu arome. Puneţi cateva fructe proaspete şi ierburi într-o carafă cu apa si beţi dupa cateva ore. O alta metoda ar fi sa apelati mai des la fructe si legume pentru ca ele contin, în medie, 80% apă.

Pepenele roşu, citricele, castraveţii sau roşiile sunt inlocuitori excelenti! La fel si ceaiul!

Este foarte bine sa ne informam si in privinta calitatii apei baute sau daca aceasta trebuie sa fie sau nu carbogazoasa. In aceasta ultima situatie, conteaza si calitatea si cantitatea apei.

Apa, hidratare, sănătate, viaţă! Sunt cele patru cuvinte pe care trebuie să le reţinem!

Mai multe articole despre:
apă fresh refresh misterul apei