MENIU

Franța este în doliu! A murit o legendă a muzicii. I-a cerut lui Emmanuel Macron să legalizeze eutanasierea umană

Numeroși artiști și oameni de cultură au transmis condoleanțe

Este doliu în Franța la anunțul morții lui Françoise Hardy, una dintre cele mai importante voci ale pop-ului francez, dar și un top model de succes. Personalitatea sa fascinantă l-a inspirat pe Bob Dylan să-i dedice versuri, iar Mick Jagger o numea "femeia ideală". Artista se lupta de mai bine de două decenii cu o formă de cancer și cu câteva luni înainte de moarte i-a solicitat președintelui Emmanuel Macron să legalizeze eutanasierea umană.

Anunțul decesului a fost făcut de fiul ei Thomas Dutronc. "Mama s-a dus", a transmis acesta. Artista se lupta de 20 de ani cu un cancer limfatic, care apoi a evoluat la gât, iar în 2015 chiar a fost menținută în comă indusă pentru o perioadă. În decembrie 2023 i-a scris președintelui Emmanuel Macron, rugându-l să legifereze eutanasierea umană, pentru ca oameni cu boli incurabile și chinuitoare să aibă parte de un sfârșit demn.

Francoise Hary în 2008, Profimedia.

 

Lansată cam în aceeași perioadă cu Beatles, Francoise a cucerit Franța cu hitul „Toți băieții și fetele”, dar și cu imaginea de adolescentă timidă și zveltă, un sex simbol opus parcă imaginii voluptoase a lui Brigitte Bardot.



Francoise a fost întruchiparea chick-ului în anii \"60 și muza unor designeri precum Yves Saint Laurent și Paco Rabanne.

Prezentare Paco Rabanne, 1968 - Profimedia

Designerul Rei Kawakubo și-a numit casa de discuri Comme des Garçons după un vers dintr-o melodie a lui Hardy.

Bob Dylan, Mick Jagger și David Bowie au fost fascinați de imaginea ei androgină și distantă, exprimndu-și în diverse forme admirația.

Mai multe articole despre:
a murit francoise hary cantareata anii 60 macron