MENIU

Formația ABBA îi cere lui Trump să nu îi mai folosească melodiile în mitinguri electorale

Formația ABBA (2021 - Profimedia)

Donald Trump, recunoscut pentru faptul că folosește diverse melodii pentru campaniile sale electorale, fără să țină cont nici măcar de faptul că unii dintre artiștii care le-au semnat s-au exprimat public că nu-l simpatizează, a intrat în conflictu cu renumita formație suedeză ABBA. Cei doi compozitori principali i-au cerut canddatului republican să nu le mai folosească piesle la mitingurile sale.

Anunţul a fost făcut joi de casa de discuri a formaţiei, Universal Music, citată de Reuters.

Apelul a venit după ce presa suedeză a scris că hiturile ABBA, inclusiv „The Winner Takes It All”, „Money, Money, Money” şi „Dancing Queen”, au fost difuzate la un miting organizat de Trump şi de coechipierul său JD Vance pe 27 iulie în Minnesota, însoţite de videoclipuri, scrie News.ro.

„Împreună cu membrii ABBA, am descoperit că au fost publicate videoclipuri în care muzica ABBA a fost folosită la evenimente Trump şi, prin urmare, am solicitat ca o astfel de utilizare să fie imediat eliminată”, a transmis Universal Music, casa de discuri a legendarie formații suedeze.

Aceasta a precizat că nu a fost acordată nicio permisiune sau licenţă pentru campania candidatului republican.

Alți artiști de primă mărime, precum Céline Dion, Beyoncé, Foo Fighters, Johnny Marr, Adele, Aerosmith și Guns N’ Roses au făcut demersuri similare, după ce muzica lor  fost folosită în diverse momente de către stafful lui Donald Trump.