MENIU

Experții spun că există un „mod corect și unul greșit” de a spăla fructele. Sfaturi pentru a le curăța cât mai bine

Experții spun că există un „mod corect și unul greșit” de a spăla fructele. Sfaturi pentru a le curăța cât mai bine

Experții spun că există un „mod corect și unul greșit” de a spăla fructele. Aceștia îți vin în ajutor cu câteva sfaturi utile pentru a le curăța cât mai bine. Sezonul cald ar trebui să fie marcat de fructe proaspete, zemoase și gustoase.

Este important să spălăm fructele și legumele pentru a îndepărta pământul, microbii și pesticidele. Agenții microbieni patogeni găsiți pe produse, inclusiv E.coli, salmonella și microbii care provoacă norovirus, pot duce la boli de origine alimentară. Cercetările leagă, de asemenea, reziduurile de pesticide de efectele negative asupra sănătății.

Experții spun că există un „mod corect și unul greșit” de a spăla fructele

Există modalități multiple de a spăla fructele și legumele acasă. Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente nu recomandă spălarea fructelor și legumelor cu săpun, detergent sau produse comerciale de spălat.

Fructele acestea sunt poroase, așa că săpunul și detergenții de uz casnic pot fi absorbiți de fructe și legume. Aceasta este modalitatea greșită prin care poți spăla fructele.

În schimb, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente recomandă să speli fructele sub un jet de apă rece. Produsele cu o coajă fermă ar trebui curățate și cu ajutorul unui burețel, iar mai apoi uscate cu un prosop de hârtie.

În cele mai multe cazuri, spălarea și înmuierea pot duce doar la un anumit grad de reducere a nivelului de reziduuri și pesticide. Cu alte cuvinte, chiar dacă spălarea nu îndepărtează complet reziduurile, fructele au o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Poți folosi oțet pentru a spăla fructele

Poate ai auzit că oțetul poate curăța anumite produse, dar studiile au arătat eficacitatea diferitelor metode de curățare, inclusiv a unei soluții de oțet.

Studiile arată că oțetul poate reduce bacteriile de pe fructe. Cercetătorii au ajuns la concluzia că rezultatul variază în funcție de fructele alese.

De exemplu, înmuierea în apă înainte de clătirea cu oțet a redus semnificativ bacteriile de pe mere.

Cu toate acestea, în ansamblu, oamenii de știință au stabilit că, înaint de consum, ce mai bună abordare rămâne spălarea produselor sub un jet de apă rece de la robinet.

Citește continuarea aici

Ce pățim dacă mâncăm prea mult pepene verde? Efectele secundare pe care mulți oameni nu le cunosc

Mai multe articole despre:
fructe sfaturi