MENIU

Era bolnavă şi voia să se sinucidă. Un barman a reuşit să o salveze cu un gest simplu

Viaţa unei tinere din New Hampshire a fost salvată de un ospătar, după ce un singur gest al acestuia a convins-o să renunţe la gândurile suicidale.

La o primă vedere, Bekah Georgy părea o tânără normală, veselă, cu mulţi prieteni în jurul ei. Ceea ce puţini ştiau însă, era că fata ducea o grea luptă cu anorexia şi încercase de mai mult ori să-şi pună capăt vieţii.

"Când te uiţi la mine, presupui că sunt fericită, populară şi plină de viaţă. Dar nu reuşeşti să mă înţelegi, de fapt. Nu ştii că în spatele zâmbetului perfect se află o fată care simte că se prăbuşeşte, bucată cu bucată. Nu ştii că această fată se urăşte pe sine atât de mult, încât s-a înfometat jumătate din adolescenţă. Sau că a încercat să se sinucidă de cinci ori", a povestit ea.

Şi totuşi, în ciuda suferinţei sale, Bekah a găsit într-o zi puterea de a lupta pentru a se pune din nou pe picioare. Iar asta graţie unui gest simplu al unui barman. Tânărul i-a scris pe paharul de cafea comandat un simplu cuvânt: "zâmbeşte!".

În urma acestei întâmplări, adolescenta a decis să ceară ajutorul mai multor medici specialişti care să o ajute să-şi recapete sănătatea şi adevărata dorinţă de a trăi.

"Sunt recunoscătoare! Nu era obligat să facă un gest special pentru comanda mea. Putea să mă trateze ca pe orice alt client. Dar a preferat să-şi răpească o secundă în plus pentru a transmite optimism într-o viaţă până atunci plină de pesimism", a mărturisit ea.

"Când anorexia devenea din ce în ce mai puternică, uneori nici cafea nu puteam să beau. Îmi era frică şi în ziua aceea. (...) Dar când am citit cuvântul acela, nu m-am putut abţine să nu zâmbesc", a adăugat tânăra în cele din urmă.