MENIU

Epavă descoperită pe fundul mării. Imagini uluitoare cu comorile găsite

O nouă epavă a fost descoperită, la 116 ani de la naufragiu. Vasul John V. Moran a fost găsit pe fundul lacului Michigan, din nordul Statelor Unite, iar, potrivit imaginilor obținute de specialiști, atât pe punte, cât și în interiorul camerelor, totul pare perfect conservat, cu tot cu comori la bord.

Potrivit declaraţiilor celor care au făcut parte din unitatea de recuperare a epavei, „ancorele sunt în poziție, există chiar și geamurile de la hublouri!". Vasul a fost printre multe vapoare detinute de Cpt. Edward Gifford Crosby, care mai târziu a murit pe Titanic, informează EVZ.ro.

Vasul Moran a fost zărit, ultimă dată, potrivit Grand Rapids Press, „într-o duminică a anului 1899. În momentul în care a fost lovită de gheaţă, nava transporta o încărcătură de făină, hrana pentru animale și diverse alte mărfuri. Când apa a început să inunde nava, capt. John McLeod a ordonat echipajului să urce în bărcile de salvare. Din fericire pentru echipaj, semnalele de ajutor de pe Moran au fost auzite de un alt vapor, iar oamenii au fost salvaţi”.