MENIU

Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 4 ingrediente

Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 4 ingrediente

Dacă îți plac smochinele și vrei să te bucuri de gustul lor pe tot parcursul anului, le poți conserva la borcan, preparând rețeta de dulceață de smochine fără zahăr. Este o alternativă sănătoasă și delicioasă, potrivită pentru toți cei care doresc să reducă consumul de zahăr din dieta lor.

Smochinele nu sunt doar delicioase, ci și foarte nutritive, având numeroase beneficii pentru sănătate. Sunt o sursă excelentă de vitamine (A, C, K, B6) și minerale (calciu, potasiu, magneziu, fier). Conțin fibre dietetice, care ajută la digestie și la menținerea sănătății sistemului digestiv. Sunt bogate în antioxidanți, ce ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejează celulele.

Smochinele sunt bogate în zaharuri naturale, oferind o sursă rapidă de energie. Deși conțin zaharuri naturale, ele au un indice glicemic scăzut și pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Sunt versatile și pot fi consumate proaspete sau uscate, fiind folosite într-o varietate de preparate.

Mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării rețetei de dulceață din aceste fructe delicioase.

Dulceață de smochine fără zahăr – Ingrediente

  • 1 kg smochine coapte
  • 200 ml apă
  • 200-250 g îndulcitor natural
  • sucul de la o lămâie.

Cum să faci spaghete pomodoro după reţeta lui Audrey Hepburn. Ce ingrediente folosea faimoasa actriță pentru o savoare inconfundabilă

Rețeta dulceții de smochine fără zahăr – Mod de preparare

Ca pentru oricare altă rețetă de dulceață, se începe cu pregătirea fructelor, apoi a vasului în care se fierb.

Spală smochinele bine sub jet de apă, apoi taie-le codițele. Dacă dorești, taie smochinele în jumătăți sau sferturi, în funcție de preferințe.

Pregătește o cratiță cu baza groasă, pe care o degresezi bine și o clătești din abundență cu apă.

Cum prepari dulceață de smochine fără zahăr

Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă smochinele tăiate și apa. Fierbe ingredientele la foc mediu, amestecând din când în când, până când smochinele devin moi și își eliberează sucul. În aproximativ 15-20 de minute sunt bine înmuiate.

Citește continuarea aici

Spaghetti alla Puttanesca. Rețetă tradițională, italiană

Mai multe articole despre:
dulceata smochine desert