MENIU

Dezastru pentru cei care-și caută iubirea pe internet! De ce au dispărut aplicațiile lor favorite?

Sunt o mulțime de site-uri și aplicații de dating sau matrimoniale, cum le spun românii. Ei bine, acestea adună sute de milioane de utilizatori și cu siguranță au generat multe povești frumoase de viață. Dar, mai nou, unele aplicații au dispărut din magazinele online. Utilizatorii merită o explicație și aceasta a venit din partea celor care au aceste magazine pentru Android și iPhone. 

Din magazinele virtuale Apple și Google au dispărut mai multe aplicații de agățat care au permis minorilor crearea de conturi. Asta în ciuda celor care erau majori și sperau ca prin aceste aplicații să-și găsească iubirea vieții, probabil. 

Federal Trade Comission (FTC) a realizat o investigație în ultimele săptămâni cu privire la mai multe aplicații de dating. Teoretic, aceste aplicații ar trebui să permită accesul de folosire doar persoanelor adulte sau, în cel mai rău caz, tinerilor de peste 13 ani.

Aceasta din urmă este limita stabilită prin lege în America pentru a realiza conturi pe diferite platforme online, de tipul Facebook, Instagram și Twitter.

Cei de la FTC au descoperit că trei din aplicațiile de dating ale dezvoltatorului Wildec încalcă legea, facilitând crearea de conturi și copiilor mai mici de 13 ani. Astfel, aplicațiile Wildec FastMeet, Meet24 și Meet4U au dispărut concomitent din AppStore și PlayStore.

Mai multe persoanee au ajuns la tribunal după ce au încercat să contacteze minori prin intermediul acestor aplicații.

Cei de la Wildec trebuie să elimine imediat datele personale ale copiilor din aplicațiile sale și să implementeze un sistem prin care să fie necesară permisiunea părinților pentru ca cei mici să își creeze conturi.

De asemenea, aplicațiile trebuie să se supună tuturor regulilor și reglementărilor COPPA și FTC Act înainte de a reveni în magazinele online. Abia după aceea, ele vor apărea din nou în AppStore și PlayStore.

Sursa

Mai multe articole despre:
telefon Dacia smartphone android auto