MENIU

De ce unii oameni congelează chefirul. Ce trebuie să știi înainte de a apela la această metodă

De ce unii oameni congelează chefirul. Ce trebuie să știi înainte de a apela la această metodă

Îți place chefirul, dar de cele mai multe ori îți rămâne o cantitate prea mare în frigider înainte să expire? Veștile bune vin către tine. Există o metodă care te poate ajuta să eviți risipa alimentară. Află de ce unii oameni congelează chefirul.

Congelarea acestei băuturi bogată în probiotice reprezintă o metodă sigură pentru o utilizare ulterioară. Da, ai citit bine, specialiștii spun că poți congela chefirul! Dar înainte de a depozita excesul de chefir în congelator, există câteva lucruri pe care trebuie să le știi.

Cât timp rezistă de fapt vinul după ce ai desfăcut sticla. Este bine să-l păstrezi la frigider?

De ce unii oameni congelează chefirul

Congelarea chefirului nu este la fel de simplă precum congelarea altor alimente. Fiind un produs de cultură viu, chefirul necesită tratament special atunci când este congelat pentru a te asigura că bacteriile sale benefice rămân intacte. Află din rândurile de mai jos care sunt beneficiile înghețarii chefirului, cum să-l congelezi corect, cum să- dezgheți și cum să-l utilizezi.

Chefirul este o băutură din lapte fermentat care a fost consumată de secole în Europa de Est și în părți ale Asiei. Se produce prin combinarea boabelor de chefir, o combinație de bacterii și drojdie, cu lapte. Procesul de fermentație creează o băutură acidulată și ușor efervescentă, care este similară cu iaurtul, dar mai subțire ca și consistență. Chefirul poate fi făcut din lapte de vacă, lapte de capră sau chiar alternative non-lactate, cum ar fi laptele de cocos.

Vinete marinate cu usturoi, o garnitură de nerefuzat. Rețeta detaliată

Beneficiile chefirului

Chefirul este considerat un superaliment datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate. Conține peste 30 de tulpini diferite de bacterii și drojdie benefice, făcându-l un probiotic important pentru sănătatea sistemului digestiv. Aceste bacterii bune pot ajuta la îmbunătățirea digestiei, la întărirea sistemului imunitar și chiar la pierderea în greutate. De asemenea, chefirul conține un nivel ridicat de calciu, proteine ​​și vitamine B, ceea ce îl face un adaos nutritiv pentru orice tip de regim alimentar.

Pui pepenele în frigider? Vezi la ce riscuri te expui și ce se poate întâmpla în corpul tău

Congelarea chefirului nu va ucide bacteriile benefice, dar poate modifica ușor textura și gustul. Cu toate acestea, dacă ai o cantitate prea mare pe care nu o poți consuma înainte de a se strica, congelarea este o modalitate excelentă de a-l păstra și a-l consuma mai târziu.

Pentru a îngheța corect chefirul, începe prin a-l turna într-un recipient ermetic sau în tăvi pentru cuburi de gheață, în cazul în care vrei porții mai mici. Nu umple complet recipientul sau tava de gheață deoarece chefirul se va extinde atunci când este înghețat. Sigilează ermetic recipientul și pune-l la congelator.

Dacă în procesului de congelare lucrurile nu sunt foarte complicate, este esențial să urmezi câteva sfaturi atunci când dezgheți chefirul pentru a-și menține calitatea.

Citește continuarea aici

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul cald

Mai multe articole despre:
chefir congelat