MENIU

De ce tot mai multa lume alege sa fie vegan?

De ce tot mai multa lume alege sa fie vegan?

Fara indoiala, a fi vegan continua sa fie la moda. Insa, ce inseamna cu adevarat sa fii vegan? Iata raspunsurile celor mai controversate intrebari.

Care este diferenta intre a fi vegetarian si vegan?

In ziua de azi, un vegetarian este acea persoana care nu consuma carne, in timp ce un vegan nu mananca nimic de provenienta animala. De asemenea, mesele vegane exclud gelatina, deoarece este derivata din oasele si tesuturile animalelor. De fapt, majoritatea veganilor evita toate produse de origine animala – nu doar pe cele alimentare, ci si imbracamintea de piele, lana sau matase.

De ce sa devii vegan?

Principalele motive pentru care din ce in ce mai multa lume alege alimentia vegana au legatura cu drepturile animalelor si grija fata de mediul inconjurator. Desigur, unii aleg acest stil alimentar datorita beneficiilor sale asupra sanatatii. Studiile recente sugereaza faptul ca veganii tind sa aiba o greutate mai sanatoasa, cu un nivel al colesteroluli si al tensiunii arteriale mai scazut decat in cazul celor care consuma carne. Mai mult, a fi vegan ar putea sa reduca si riscul de a face diabet, precum si anumite tipuri de cancer.

Citeşte mai mult pe unica.ro

Mai multe articole despre:
dietă vegetarian vegan