MENIU

De ce nu e bine să arunci coaja fructelor. Află la ce o poți folosi

<p>Beneficiile neștiute ale cojilor de portocale. Ceaiul, un adevărat medicament</p>

De la ingrijirea pielii si pana la lustruirea pantofilor, iti prezentam in continuare modurile surprinzatoare in care poti folosi coaja fructelor si a legumelor dupa ce le consumi.

Mere
Se pare ca bunica avea pana la urma dreptate: un mar pe zi chiar tine doctorul la distanta, dar numai daca nu-l cureti de coaja. Oamenii de stiinta au descoperit ca acidul ursolic – substanta care face coaja merelor sa luceasca – ofera o gama larga de beneficii pentru sanatate, incepand cu stimularea cresterii musculare si pana la reglarea nivelului de colesterol si a glicemiei.

Piersici
Piersicile sunt un super-aliment adesea ignorat, dar coaja lor este plina de nutrienti cu proprietati importante pentru sanatatea pielii, fie ca o consumi impreuna cu fructul, fie ca o folosesti la prepararea unui scrub facial. Bogata in potasiu si vitamina A, ce ajuta la hidratarea si revitalizarea pielii, coaja de piersica iti intareste imunitatea, elimina toxinele din organism si protejeaza ochii de cataracta, scazand totodata riscul de cancer, boli de inima si artrita. O mai poti utiliza si in scop cosmetic, punand putin zahar pe coaja de piersica (pe partea carnoasa) si exfoliind usor tenul, pentru a-l face mai stralucitor.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Mai multe articole despre:
fructe mere piersici coji