MENIU

De ce este inotul sportul perfect. Sfaturi de la specialiști

Doi dintre cei mai experimentati antrenori de inot din Bucuresti au mărturisit, in EXCLUSIVITATE pentru realitatea.net, cât de important este acest sport pentru organism si ce trebuie sa faci pentru a avea un corp armonios.

Înotul oferă beneficii indiferent de vârsta celor care îl practică şi este apreciat, în continuare, drept sportul complet pentru că activează toţi muşchii. Adulţii şi copiii au parte de o dezvoltare fizică armonioasă dacă fac mişcare în apă în mod constant.

Înotul sporeşte şi calităţi fizice precum forţa, rezistenţa şi coordonarea. În timpul acestui sport, se ard multe calorii şi există un raport convenabil între controlul greutăţii şi efortul depus. Apa este şi mediul ideal pentru ameliorarea sau chiar vindecarea unor boli.

Cătălin Miron, antrenor-coordonator al clubului Swimming Team explică:

"Apa preia cea mai mare parte din greutatea corpului şi, astfel, forţa gravitaţională este, în mare măsură, anulată. Acest lucru scade presiunea asupra articulaţiilor şi musculaturii şi transformă piscina într-un mediu în care anumiţi pacienţi se simt mult mai bine!"

Cui este recomandat inotul?

Bazinul de înot, spun specialiştii, este recomandat celor care suferă de hernie de disc, scolioză, cifoză, lordoză sau persoanelor cu dizabilităţi fizice şi motorii. Inotul ajută şi atunci când apar dureri musculare sau articulare. Apa are un efect benefic şi asupra mentalului. Experţii recomandă înotul în cazurile de autism. Aceeaşi îndrumare spre mişcare în apă se adresează şi persoanelor care suferă de depresie sau anxietate. După câteva şedinţe, starea lor se va îmbunătăţi.
Într-un bazin, presiunea apei asupra organismului oferă şi cadrul optim de fortificare a inimii şi a plămânilor ceea ce duce la ameliorarea problemelor cardiace si respiratorii, mai spun specialiştii în domeniu.
Există o rezolvare şi pentru cei cărora le este frică de apă.

"Înotul mai are un avantaj: se poate învăţa la orice vârstă şi destul de repede, în câteva săptămâni, dacă elevul este serios şi respectă programul stabilit de instructor. Acesta din urmă va sta, în permanenţă, lângă elevul său aşa că nu există pericol de înec la un bazin dacă aveţi alături un specialist care să vă îndrume", afirmă Ionuţ Păcuraru, antrenor la clubul Swimming Team.

Pentru că vara este aproape, înotul vă poate oferi, în timp scurt, silueta pe care o doriţi ca să vă simţiţi cât mai bine.

Pentru inscrieri accesati www.club-inot.ro sau sunati la 0728.225.444 Catalin Miron antrenor cordonator.

Mai multe articole despre:
0 înot înotător curs de inot