MENIU

De ce au unele animale DOUĂ PENISURI?

De ce au unele animale DOUĂ PENISURI?

Oamenii de ştiinţă din Statele Unite au reuşit să înţeleagă unul din marile mistere ale biologiei: cum se dezvoltă penisul şi de ce unele specii au un singur penis, în timp ce alte specii au două organe de acest fel.

La toate animalele, formarea penisului este controlată de cloaca, cavitatea din partea de jos a abdomenului, unde se termină aparatul urinar, digestiv şi reproducător.

Noul studiu, realizat de oamenii de ştiinţă de la Departamentul de Genetică al Facultăţii de Medicină Harvard, a lămurit acest proces extrem de complex.

Poziţia cavităţii cloaca determină ţesutul din care se va forma penisul. Astfel, în cadrul unui experiment, cercetătorii au mutat cloaca unui embion de găină, care se află în mod normal lângă coadă, în apropierea unui ţesut care va forma picioarele. Noua poziţie a cavităţii a dus la formarea a două penisuri, aşa cum se aşteptau biologii.

Cercetătorii vor acum să afle de ce cloaca este poziţionată diferit la mamifere şi la reptile şi cum se formează organele genitale feminine, în special clitorisul.

Citeşte mai mult pe descopera.ro

Mai multe articole despre:
animale sex penisuri două penisuri