MENIU

De ce ar trebui să nu mai consumăm zahăr

<p>Vrei să slăbeşti? Cu ce &icirc;nlocuieşti zahărul din alimentaţie</p>

Nu exista zi in care sa nu auzi la televizor: Pentru o viata sanatoasa, evitati consumul excesiv de zahar, sare si grasimi! Daca pana acum tindeai sa nu acorzi mare atentie acestor recomandari, este cazul sa o faci si chiar sa incepi sa urmezi sfatul specialistilor legat in special de consumul exagerat de zahar. Vei fi surprinsa sa afli ca daca incetezi sa mai consumi alimente cu un adaos mare de zahar, nu te vei mai confrunta cu aparitia prematura a ridurilor de expresie!

Zaharul cauzeaza aparitia ridurilor si imbatranirea prematura a pielii?  

In fiecare an, femeile din intreaga lume investesc sume impresionante in cele mai scumpe creme hidratante, care promit tinerete fara batranete, estomparea ridurilor si prevenirea aparitiilor liniilor fine de expresie. Insa medicii au o veste nefericita pentru persoanele care nu se pot abtine de la dulciuri sau prajituri si vor sa scape de riduri: Daca esti o impatimita a zaharului, exista o mare posibilitate ca acele creme, oricat de miraculoase ar fi, sa nu aiba niciun efect asupra tenului tau! Cercetatorii au descoperit ca o dieta bogata in zahar si carbohidrati rafinati poate grabi procesul de imbatranire al pielii, mai mult decat expunerile repetate si indelungate la soare.

 Dr. Patricia Farris, un renumit medic dermatolog din Marea Britanie, a descoperit ca majortatea pacientelor sale care vor cu tot dinadinsul sa apeleze sa interventiile chirurgicale pentru a scapa de riduri, nu au dobandit aceste semne ale imbatranirii din cauze obisnuite: avansarea in etate sau expunerea excesiva la soare. Pe masura ce adresa intrebari pacientelor in legatura cu dietele lor, medicul a descoperit ca toate femeile cu riduri premature destul de evidente, aveau in comun cosumul excesiv de zahar.

Tot mai multi experti sunt de parere ca alimentatia noastra joaca un rol fundamental atunci cand vine vorba de aspectul fizic. Acestia au ajuns la concluzia ca daca reducem cantitatea de zahar consumata zilnic, pe langa faptul ca reducem semnificativ pericolul de a suferi de boli de inima, diabet, tensiune arteriala ridicata si alte boli strans legate de circulatia sangelui in organism, vom arata mult mai bine si pe dinafara.

Citeşte mai mult pe divahair.ro

Mai multe articole despre:
zahăr alimentaţie riduri consum excesiv