MENIU

De ce ar fi bine să-ți dai demisia din 3 în 3 ani. Ce spune un expert în resurse umane?

Să-ți dai demisia la intervale regulate și nu foarte lungi de timp te-ar putea ajuta să evoluezi profesional, susține un expert în resurse umane. Sfatul trebuie luat, totuși, ca o recomandare generică, ceea ce înseamnă că nu oricui i se potrivește un astfel de comportament:

Iata care sunt motivele pentru care ar trebui sa-ti dai demisia de la job din 3 in 3 ani, potrivit manager.ro.
 

Îți vei imbunătăți competențele profesionale

 

Vei descoperi noi oportunități de avansare

 
In multe cazuri, avansarea într-o companie poate fi un proces lent si dificil. Schimbarea locului de munca ar putea fi o variantă de a accesa poziții superioare mai rapid. Dacă-și joci bine cărțile, fiecare noua oportunitate de angajare iți oferă șansa de a-ți renegocia salariul si beneficiile în avantajul tău.
 

Vei evita să te epuizezi si să te plafonezi

A rămâne o perioada prea îndelungată în aceeași companie poate să ducă la epuizare, pierderea motivației și la plafonare. Explicația ar fi că o oarecare rutină de zi cu zi, precum și dispariția provocărilor te-ar aduce într-o permanentă zona de confort. Pe scurt, începi să-ți ieși din mana, așa cum se spune!
 

Te vei adapta mai ușor pe viitor, în fața unor situații și probleme neprevăzute

 
Schimbarea frecventa a locului de munca iți dezvolta capacitatea de a te adapta rapid la noi situații si medii. Aceasta abilitate este extrem de valoroasa într-un peisaj economic si tehnologic in continua schimbare.

Fiecare companie are propria sa cultura organizațională. Prin schimbarea joburilor, ai posibilitatea de a experimenta si de a te adapta la diverse stiluri de management si medii de lucru, devenind astfel un angajat mai flexibil si mai experimentat.
 
Mai multe articole despre:
demisia din 3 in 3 ani evolutie cariera job