MENIU

Cuvântul "grexit" a fost adăugat în ediţia online a dicţionarului Oxford

"Grexit", "manspreading" şi "butt-dialing" sunt cele mai noi cuvinte adăugate în ediţia online a dicţionarului Oxford.

Cuvântul „grexit”, care se referă la o posibilă ieşire a Greciei din zona euro, a fost inclus, joi, 28 august, în ediţia online a prestigiosului dicţionar Oxford. Alături de acesta au mai fost adăugaţi şi termenii argotici „manspreading”, „hangry”, „butt-dialing” şi „brainfart”, scrie Reuters.

Ce înseamnă fiecare dintre acestea? Cuvântul „manspreading” descrie un bărbat care stă pe scaun cu picioarele depărtate, în mijloacele de transport în comun, ocupând astfel mai mult de o loc.  Anul trecut, autorităţile din New York au lansat chiar o campanie  în metroul din metropola americană tocmai cu scopul de a descuraja acest obicei.

„Hangry” defineşte o stare de dispoziţie proastă provocată de foame, în vreme ce „butt-dialing” se referă la apelurile telefonice realizate din greşeală, atunci când telefonul apelantului se afă în buzunarul din spate al pantalonilor.

În fine, „brainfart” înseamnă incapacitatea unei persoane de a-şi aminti un lucru bine ştiut, fapt ce provoacă frustrare.

În acelaşi dicţionar online, alcătuit de Oxford English Dictionary, au mai fost adăugate şi adjectivul „awesomesauce” – ce descrie ceva absolut excelent –, expresia „manic pixie dream girl” – inspirată din cinematografie şi care desemnează un personaj feminin atrăgător şi neobişnuit în acelaşi timp – şi „youtuber” – adică un utilizator frecvent al platformei YouTube.