MENIU

Cuplurile căsătorite în această zi ajung mai repede la divorţ

Dacă te gândeşti că Valentine’s Day este cea mai romantică dată din calendar şi îţi surâde ideea de a fixa data nunţii pe 14 februarie, renunţă la superstiţii. 

Conform unui nou studiu realizat de economiştii Universităţii din Melbourne, cea mai romantică zi din an nu este o garanţie pentru longevitatea relaţiei. Dimpotrivă, ar putea grăbi posibilitatea unui divorţ!

Studiul a colectat datele a mai mult de un milion de cupluri care au ales o dată calendaristică specială pentru nuntă, iar concluziile au fost grăitoare: acestea ajung mai repede la divorţ decât perechile care aleg date obişnuite.

Conform acestei cercetări, cuplurile care aleg să se căsătorească de Valentine’s Day sau într-o zi cu o semnificaţie aparte, inclusiv 11/12/13, au cu 18 până la 36% mai multe şanse să se destrame decât cuplurile care aleg date obişnuite.

Mai mult, datele indică faptul că 11% dintre cuplurile care au spus „Da!” în ziua de Sfântul Valentin ajung să divorţeze în primii 5 ani de căsnicie. Până la cea de-a noua aniversare, 21% dintre cupluri semnează deja actele de divorţ.

Mai multe articole despre:
divorţ cupluri Valentine's Day 14 februarie