MENIU

Cum va arăta traficul în oraşul viitorului? Ce soluţii propune Ford la problemele de trafic

Bicicletele electrice şi maşinile autonome sunt vehiculele despre care Ford consideră că vor rezolva în bună măsură problemele de trafic din marile oraşe ale lumii în următorii cinci ani, potrivit automarket.ro. 

În cadrul programului Smart Mobility, Ford a prezentat două prototipuri de biciclete electrice pentru oraş: MoDe:Me şi MoDe:Pro. Acestea beneficiază de motor de 200 W cu viteză maximă de 25 km/h şi rezolvă trei probleme majore: timpul pierdut în trafic, siguranţa rutieră şi poluarea.

Aceste biciclete pot fi pliate şi transportate în mână, astfel că oferă un avantaj major, după cum remarcă şi Bruce Southey, Innovation Designer la Ford: "Un scenariu este că putem merge cu bicicleta până la staţia de metrou, pliem bicicleta, ne urcăm în metrou, iar după ce coborâm ne continuăm călătoria cu bicicleta".

Securitatea în trafic este importantă, motiv pentru care Ford a dotat bicicleta cu un senzor care avertizează biciclistul printr-o vibraţie în ghidon în momentul în care o maşină din spatele său efectueaza o manevră de depăşire. "Când o maşină vine din spatele tău, primeşti o vibraţie pentru a fi informat, iar la rândul tău îl poţi avertiza pe şoferul maşinii de prezenţa ta printr-un semnal sonor. În plus, bicicleta are semnalizare automată atunci când virezi", continuă Southey. Citeste mai mult...