Cum te poate sabota simțul umorului la interviul de angajare? Cum înveți să nu fii prea "amuzant"
Simțul umorului este o calitate căutată și apreciată de mulți angajatori, dar sunt situații în care trebuie să nu transformi acest atu într-un dezavantaj. Așadar, cum păstrezi echilibrul între o doză sănătoasă de umor și o bășcălie care i-ar putea enerva pe cei in fața cărora dai interviul?
Fii atent la adresa de e-mail
Evită umorul când vine vorba de adresa de e-mail. Angajatorii care primesc mesaje de la kittycat@yahoo.com se amuză și trec mai departe la următorul e-mail. Cel mai potrivit este să creezi o adresă de e-mail special pentru joburile la care aplici, scrie portalul specializat ejobs.
Ai nevoie de un comportament adecvat înainte de interviu
Evită situații care s-ar putea să fie amuzante doar pentru tine. Unii candidați intră în sala de ședințe înainte de a fi invitați sau fac glume pe seama angajatorilor cu ceilalți candidați sau chiar cu angajații companiei. Astfel de situații denotă lipsă de maturitate și de respect, așadar nu vă vor aduce puncte în plus, ci din contră
Gândește-te la un răspuns la întrebarea „De ce îți dorești acest job?”
Angajatorii sunt cât se poate de serioși și vor să vadă motivația candidaților. Mulți dintre aceștia se întrec, însă, în răspunsuri mai mult decât sincere și vor să fie în același timp simpatici. Răspunsuri precum: „Am văzut că aveți și scaun de masaj pentru angajați sau Vreau să văd cum stă treaba în companie pentru că nu îmi mai răspunde nimeni la telefon”, nu conving recrutorul, ci doar stârnesc zâmbetul.
Te poate sabota chiar și un altfel de „Mulțumesc!”
Un feedback după interviu alături de un „Mulțumesc pentru oportunitate!”, indiferent de cum a decurs interviul poate fi un plus. Merită să păstrezi o abordare prietenoasă, însă să eviți glumele și exprimarea mult prea jovială față de recrutor. Poți da impresia că vrei să-i influențezi decizia în recrutare.
Cum te poate ajuta totuși simțul umorului la interviu
Dacă inveți să eviți situații ca cele descrise mai sus, trebuie să știi că un simț al umorului bine folosit chiar te poate ajuta la un interviu pentru un job.
Evidențiindu-ți simțul umorului, îl implici pe angajator și contribui în mod natural la o decizie în favoarea ta. Merită să percepi interviul ca pe o discuție amicală, de cunoaștere. Glumele bine alese te pun în valoare, iar angajatorul își va dori să continue discuția într-o companie care îl binedispune. Astfel, ai toate premisele să te afli pe lista sa scurtă de candidați.