MENIU

Cum se îngrijește corect hortensia pentru o înflorire bogată, fără purici, tot restul anului

Ai văzut minunatele hortensii din florării? Ei bine, ele te vor bucura cu flori până toamna târziu, dar asta numai dacă știi să ai grijă de ele. Deși le găsești la ghiveci, hortensiile sunt plante care se simt mult mai bine afară, în grădină. Așa că dacă stai la bloc, e preferabil să le ții pe balcon, unde să le asiguri suficient aer.

Lipsa florilor la hortensii poate fi cauzată de prea multă umbră. Hortensiilor le priește soarele de dimineață, deci locurile unde ai soare doar până în prânz. Așa că dacă o ții pe pervaz sau balcon unde bate soarele toată ziua, vezi cum faci să o muți. 

În grădină, le place umbra parțială, așa că dacă ai copaci sau în curte, plantează-le sub ele. Coroana copacilor va asigura hortensiilor umbra parțială care le place. Este ideal să le plantezi în partea de nord și est  grădinii, ca să beneficieze de umbra asta. 

Orientarea asta ferește hortensiile la finalul iernii pentru a înflorii prea devreme. Dacă se întâmplă să-ți înflorească prea devreme, florile vor îngheța și nu te vei mai bucura de ele tot restul anului.

Hortensiile. Cele mai bune sfaturi pentru a le menţine mereu înflorite, chiar dacă le ţii pe balcon

Și udarea este o problemă pentru lipsa florilor la hortensii. Mulți oameni au tentația să pună prea multă apă, mai ales că hortensia este o plantă mare. E adevărat că pe timp de vară au nevoie de apă mai multă, dar asta înseamnă să fie udate de două ori pe săptămână. Toamna, udarea o dată pe săptămână e suficientă.

Mulți pasionați de flori se gândesc că toate plantele pot fi stimulate prin tăiere sau că florile uscate e musai să fie curățate, scrie adelaparvu.com. Dar florile hortensiilor nu se taie și nici nu se îndepărtează. Se lasă să se usuce până vor cădea de la sine sau se intervine în anul următor pentru curățarea lor. În caz contrar, în următorul an nu mai înflorește abundent. Deci, dacă nu ți-a făcut multe flori anul ăsta, vezi să nu repeți greșeala și să le înlături din nou pe cele uscate.

Mai multe articole despre: