MENIU

Cum să obții un ten frumos. Trei măști naturale pentru curățarea porilor

Foto arhivă

Porii dilatați oferă un aspect neplăcut tenului. Aceste mășți pentru curățarea porilor te ajută să obțîi un aspect îngrijit al pielii și îți redau finețea naturală! Vestea bună este că le poți face chiar tu acasă.

Măști pentru curățarea porilor: folosește argilă

Este cunoscut faptul că argilă este un aliat pentru o piele fină și frumoasă. Ea lucrează cel mai eficient în cazul tenului gras, reușind să absoarbă sebumul.

De asemenea, argilă ajută la furnizarea de oxigen celulelor și are un efect alcalinizant. Argilă este bogată în minerale benefice, cum ar fi: magneziu, siliciu și calciu. Atunci când este amestecată împreună cu ingrediente vindecătoare și antibacteriene, se creează o masca ce poate fi folosită în siguranță și eficient pentru menținerea sănătățîi pielii.

O poți combină cu diverse ingrediente pentru a obține o masca pentru curățarea porilor. Iată câteva idei:

Iaurtul: ajută la exfolierea pielii și la strângerea porilor cu ajutorul acidului lactic natural. Iaurtul conține, de asemenea, proprietăți antibacteriene și antifungice pentru a preveni petele.

Mierea: cu proprietăți antibacteriene și antioxidante, mierea este perfectă pentru a obține acea „strălucire” în timp ce combate acneea și hrănește pielea îmbătrânita. De asemenea, mierea curată în mod natural porii.

Ovazul: conține proprietăți antiinflamatorii și este un agent de curățare natural, ceea ce îl face perfect pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibilă.

Uleiul esențial de arbore de ceai: Cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice, uleiul esențial de arbore de ceai a fost folosit pentru orice, de la tratarea acneei până la mătreață.

Alege unul dintre aceste ingrediente și combină-l cu pulberea de argilă. Adaugă apă până obțîi consistentă perfectă pentru a întinde masca pe ten. Aplic-o, las-o să acționeze 15 minute sau până se usucă și apoi spălă tenul cu apă fierbinte.

Această masca se poate folosi săptămânal.

Mășți cu cărbune activ pentru curățarea porilor

Cărbunele activ este un ingredient minunat pentru sănătate în general și are efecte benefice și pentru ten. Combinăția câștigătoare este cu albusul de ou.

Albusul de ou are proprietăți astringente, astfel că reușește să reducă dimensiunea porilor. Folosește un albuș de ou bătut ușor, în care adaugi pudra de cărbune până obțîi consistentă unei mășți. Aplică masca pe ten și las-o să acționeze 15 minute sau până simți că te strânge. Apoi spăl-o, folosind apă călduță și un prosop moale. Vei vedea cum începi să strălucești!

Folosește masca la 10 zile pentru efecte optime.

Porii se diminuează când foloseșți bicarbonatul de sodiu. Combină-l cu tărâțe de grâu

Bicarbonatul de sodiu exfoliază ușor tenul și îi oferă o luminozitate specială, așadar va fi super eficient în curățarea porilor.

Amestecă o lingură de miere cu bicarbonat de sodiu și apoi completează cu tărâțe de grâu măcinată foarte fin, până se întărește amestecul. Aplică masca, acoperindu-ți față și gâtul, dar evitând zona din apropierea ochilor. Așteaptă 15 de minute, apoi indeparteaz-o. Dacă ai tenul sensibil și simți o senzație de iritatie sau pișcături, șterge masca mai repede. Spală-te cu apă caldă, urmată de apă rece.

Această masca trebuie folosită la 14 zile, căci altfel poate avea un efect prea puternic asupra tenului tău.

Mai multe articole despre:
ten curat ten intins masti de fata