Realitatea.net
MENIU

Cum să faci un exfoliant eficient folosind ingrediente din casă

Pielea este un organ care se regenerează în permanentă. Celulele care mor sunt înlocuite de unele tinere, iar gomajul sau exfolierea ajută acest organ în procesul de regenerare celulata prin eliminarea celulelor moarte aflate la suprafață pielii. Exfolierea este un tip de îngrijire care contribuie la menținerea pielii ferme și catifelate.

Desigur, oferta din magazinele de specialitate este una pe măsură când vine vorba despre produsele de îngrijire a pielii, incluzând aici și cremele sau gelurile exfoliante. Poți să faci ceva economie, dacă îți prepari acasă propriul exfoliant, cu ingrediente naturale.

Beneficiile gomajului includ activarea formării colagenului, îmbunătățirea circulației sanguine, îmbunătățirea aspectului pielii, creșterea fermității pielii și prevenirea apariției ridurilor, curățarea pielii de toxine, menținerea unui aspect catifelat și strălucitor. Iată cum să faci un exfoliant.

Înainte de a trece la treaba, îți spun că este recomandat că gomajul să fie făcut o singură dată pe săptămâna.

Pentru prepararea unui exfoliant ai nevoie de bicarbonat de sodiu – un ingredient care acționează delicat, fiind ideal pentru pielea fetei pentru pielea sensibilă, în general, dar și de zahăr – un exfoliant mediu că forță și de sare grunjoasă. Această din urmă este numai bună pentru zonele mai puțîn sensibile, dar și pentru ameliorarea circulației sanguine, a celulitei și vergeturilor.

Nu trebuie să foloseșți toate ingredientele de mai sus, ci unul singur, pe care îl vei amestecă împreună cu un ulei esențial, pe care e bine să îl alegi în funcție de tipul de piele pe care vei folosi exfoliantul. Așadar, pentru pielea uscată, poți pune ulei de măceșe și/sau ulei de măsline.

Pielea grasă se va simți mai bine cu ulei de cocoș și aloe vera, în vreme ce pielea mixtă și normală se regenerează mai bine cu ulei de susan sau ulei de cocoș. Efectul exfoliant este potențat de ulei esențial de lămâie, portocale, rozmarin sau de mușcată.

Uleiul de arbore de ceai este recomandat pentru pielea acneica, dar are un miros mai puternic, ușor deranjant. Așadar, pentru a-ți face propriul exfoliant trebuie doar să amesteci ingredientele de mai sus, iar amestecul să îl pui într-un recipient de sticlă și să îl păstrezi într-un spațiu mai răcoros sau în frigider.

Trebuie să îți mai spun că loțiunile exfoliante se aplică pe pielea udă, după baie, și se masează delicat, cu mișcări circulare. Este important că lotiunea să fie aplicată pe zonele cu ceva probleme, dar sunt de evitat zonele sensibile. Pe feșe și coapse, se poate insistă cu masajul până ce senzația este de îmbunătățire a circulației. Exfoliantul este lăsat să acționeze câteva minute înainte de a fi clătit cu apă.

Este important să îți spun că aceste exfoliante nu nsunt neapărat recomandate pentru pielea fetei, care este ceva mai sensibilă. Pentru această poți folosi un exfoliant pe baza de fructe, care, deși nu este abraziv, va curată chimic tenul datorită compusilor continuti.

Pot fi utilizate fructele de kiwi – pentru tenul gras și mixt, cel de ananas, dacă ai un ten gras, papaya pentru un ten mixt și uscat și pară pentru tenul uscat și delicat.

Procedeul de a face acest exfoliant nu este deloc complicat. Trebuie să aplici o felie de fruct pe pielea curată și uscată și să o lași să acționeze până ce această se usucă. Spală-te apoi pe față cu apă călduță. În urmă aplicării acestui tratament, nu mai des de o dată pe săptămâna, este posibil să apară senzația de prurit la nivel local, însă această este normală și nu foarte supărătoare.

Dacă ai probleme cu celulita, se recomandă aplicarea unui exfoliant din zat de cafea. acesta trebuie masat ușor pe zonele cu probleme și înlăturat apoi cu apă călduță.

Dacă te gândești să prepari o loțiune exfolianta pe care să o faci cadou cuiva drag, atunci poți adaugă în rețetele de mai sus și alte ingrediente. Scorțișoară și ghimbirul măcinat, asociate cu uleiul esențial de ylang-ylang au efect afrodiziac. Dacă, însă, îți dorești o loțiune exfolianta răcoritoare și parfumată, recomandarea mea este să utilizezi ulei esențial de mandarine sau de portocale și să adaugi și coajă de portocale dată prin răzătoare.

O aromă puternică și plăcută în același timp este dată de pudra de cacao și uleiul esențial de mentă.Dacă suferi de acnee, îți recomand un exfoliant pe baza de bicarbonat de sodiu, aloe vera, ulei esențial de arbore de ceai și ulei de cocoș.

SURSA: cumsa.ro

Mai multe articole despre:
crema de fata crema exfolianta