MENIU

Cum să alegi cel mai confortabil fotoliu pentru citit (P)

Cum să alegi cel mai confortabil fotoliu pentru citit (P)

Dintr-un living confortabil și elegant nu poate lipsi fotoliul, în care abia aștepți să te așezi după o zi agitată de muncă. Fotoliul îți poate deveni prieten de nădejde atunci când citești o carte sau te bucuri de o băutură caldă, oferindu-ți starea de bine de care ai nevoie. Dar cum să găsești cel mai confortabil fotoliu? Iată care sunt criteriile de care trebuie să ții cont atunci când vrei să alegi unul.

Ce modele de fotolii poți să alegi

Fotoliul ales trebuie să-ți asigure confortul necesar atunci când citești și să fie realizat din materiale de calitate, pentru a-l putea folosi o perioadă îndelungată. În primul rând, este bine să te gândești la caracteristicile care să definească acest obiect de mobilier, pornind de la design, până la culoare și material. Acordă atenție pernei fotoliului, care trebuie să fie confortabilă, însă nu prea fermă. Altfel, în loc să te relaxezi, nu vei face altceva decât să te alegi cu dureri de spate. 

În funcție de înălțimea ta și de poziția în care îți dorești să stai, înălțimea spătarului este cea care poate să influențeze radical confortul oferit. Dacă îți place să stai într-o poziție cât mai dreaptă, poți alege modele de fotolii cu spătar înalt. În cazul în care vrei să citești sau să te uiți la TV, fotoliul poate să fie prevăzut cu o zonă specială, destinată gâtului.  Poți alege dintre mai multe tipuri de fotoliu:

  • Fotoliul tradițional: se poate găsi în diferite modele și forme, ușor de integrat în stilul unei încăperi, însă nu are funcții speciale. Poți alege fotolii cu sau fără brațe, cu spătar jos sau înalt și cu diferite modele de tapițerie.
  • Fotoliul extensibil este potrivit în orice cameră, în special când ai musafiri care au nevoie de un loc de dormit. Acest tip de fotoliu poate să îmbine caracteristicile unui fotoliu cu cele ale unei canapele.
  • Un fotoliu puf este accesibil și confortabil și îl poți așeza oriunde dorești, indiferent de încăpere. Foarte ușor de cărat și prevăzut cu o pernă moale, fotoliul de tip puf este alegerea potrivită pentru serile în care vrei să citești o carte bună. Este la fel de util și pentru copii sau adolescenți, care se pot juca sau pot citi într-un loc comod.

Ce dimensiuni trebuie să aibă 

În ceea ce privește dimensiunile unui fotoliu, ai la dispoziție o gamă variată din care poți alege. Ia în calcul spațiul pe care îl ai la dispoziție și nu doar preferințele tale. De pildă, un fotoliu mic, ușor de mutat prin casă, poate fi varianta ideală dacă locuiești într-un apartament. 

Care sunt materialele ideale

Culoarea și materialul unui fotoliu pot fi alese în funcție de restul obiectelor din casă și de stilul încăperii. Orientează-te spre un fotoliu fabricat din materiale rezistente, care să dureze ani buni fără să se deterioreze. Umplutura pernelor fotoliului este de o importanță majoră, deoarece îți va aduce confortul necesar când citești sau te uiți la un film. 

De regulă, umplutura artificială este cea mai întâlnită variantă, deoarece are un preț avantajos și oferă fermitate pernelor. În plus, tapițeria contribuie la rezistența la uzură și la gradul de confort, deoarece intră în contact cu pielea. Foarte multe fotolii sunt realizate din piele, pentru că sunt ușor de curățat și practice. La fel de populare sunt și fotoliile din stofă, pe care le găsești într-o varietate de culori.

Fotoliu cu brațe sau fără brațe?

În funcție de preferințele tale și de confortul pe care vrei să-l obții, poți să alegi un fotoliu cu sau fără brațe. Această decizie depinde de modul în care stai așezat: dacă spătarul este curbat în interior, îți va oferi o susținere bună, chiar dacă nu are brațe. Dacă îți dorești un fotoliu cu brațe, acesta va ocupa mai mult spațiu, dar îți va aduce și un plus confort.

Ținând cont de criteriile prezentate în acest articol, vei putea alege cel mai confortabil fotoliu în care să citești seara.

Mai multe articole despre:
fotoliu puf