MENIU

Cum să ai mereu lenjeria de pe pat dezinfectată și curată. Trucul banal care are grijă de sănătatea ta

Mașină de spălat

Ar trebui să vă spălați lenjeria de pat măcar o dată la două săptămâni. Și dacă aveți copii sau animale de companie acasă, atunci trebuie să o faceți mai des. Sigur, dar în această viață aglomerată cine are cu adevărat timp să-și spele așternutul atât de des? Înțelegem, motiv pentru care vă vom economisi ceva timp și vă vom spune câteva trucuri nebunești de curățare pentru a vă face să vă spălați mai repede lenjeriile.

Perne, saltele și cuverturi: colectoare de acarieni

 În fiecare zi, cearșafurile sunt acoperite cu ulei de corp, celule moarte ale pielii, transpirație și salivă. Îngrozitor! În plus, ne petrecem aproximativ o treime din viață dormind. Și, din moment ce petrecem atât de mult timp, înseamnă și mai mulți acarieni și germeni. Un fel de refugiu pentru murdărie!

Acești dăunători microscopici se hrănesc de fapt cu ceea ce corpul nostru lasă pe lenjeria de pat pe tot parcursul nopții. Nu îi poți vedea cu ochiul liber, dar sunt acolo! 

Mulți oameni au alergii severe la acarienii de praf, în special la excrementele acestora. Da, ai citit bine. De aceea, este atât de important să vă spălați cearșafurile frecvent, pentru a evita acumularea de murdărie și acarieni.

De asemenea, trebuie să vă spălați și să vă împrospătați lenjeria de pat cât mai des posibil, deoarece în timp, murdăria și resturile se pot acumula în pernă, învelitoare și în husa de saltea, unde și acarienii pot începe să se adune. Care este cel mai bun mod de a vă spăla lenjeria de pat:  

Pe cearșafurile, fețele de pernă și husele de pilota trebuie să vă concentrați, deoarece corpul dumneavoastră este în contact direct cu materialele lor textile. Deci, cât de des ar trebui să vă spălați cearșafurile?

Ei bine... minimul este o dată la două săptămâni, dar în mod ideal ar trebui să le schimbați și să le spălați o dată pe săptămână. Husele de saltea și protectoarele de perne, acestea pot fi spălate o dată pe lună deoarece nu adună atât de multă murdărie. Este important să vă spălați pernele și cuvertura atunci când este posibil sau să le curățați chimic cel puțin de două ori pe an.

Citește continuarea pe Click.ro 

Mai multe articole despre:
lenjerie lenjerie pat acarieni dezinfectare curatenie