MENIU

Cum reacționează copiii când văd noua Barbie, cu dimensiunile normale

Nickolay Lamm, un artist american, a creat o papusa dupa dimensiunile standard ale unei tinere americane de 19 ani in ideea de a modela o Barbie cat mai aproape de realitate, care promoveaza un stil de viata sanatos. Proiectul a avut efectul scontat printre oamenii mari, dar acum noua Barbie a fost prezentata publicului tinta: copiii, scrie dietetik.ro.

Lammily, adica Barbie cu dimensiunile unei fete obisnuite, a luat nastere in urma unui proiect pe Kickstarter prin care Nickolay Lamm voia sa atraga atentia asupra modelelor pe care le oferim copiilor nostri. Acestia inteleg ca fetele trebuie sa fie inalte, aproape anorexice, cu talia de viespe si fara vreun pic de celulita. Bineinteles ca de aici pornesc o groaza de probleme. Iata exemplul unei femei care a facut o multime de operatii estetice ca sa arate ca Barbie.
 
Papusa Lammily, pe de alta parte, e mult mai scunda si mai plinuta decat modelul nerealist, poarta foarte putin machiaj si, in plus, vine la pachet cu autocolante pentru a-i aplica putina celulita, vergeturi, cicatrice, cosuri, dar si tatuaje.

Pentru a testa parerea sincera a copiilor, Nickolay Lamm a facut o vizita unei scoli, iar reactia elevilor din clasa a doua a fost minunata. Cei mici au sesizat diferentele dintre papusa Barbie cu care au crescut si noua papusa, dar au fost incantati sa constate ca arata mai mult ca o persoana normala.

Mai multe articole despre:
copiii dimensiuni cum reactioneaza noua Barbie normale