MENIU

Cum poți beneficia de asigurare de sănătate gratuită pentru călătoriile în Uniunea Europeană. Mulți români nu știu că există această facilitate

Este sezonul vacanțelor și majoritatea românilor care aleg o destinație externă au ca prioritate cumpărarea unei asigurări de călătorie. Puțini știu că pot beneficia complet gratuit de asigurare de sănătate pentru călătoriile lor în țările Uniunii Europene.

Pentru a obține un card european de sănătate pentru asigurare gratuită în Uniunea Europeană trebuie să vă creați un cont pe site-ul www.cardeuropean.ro, apoi să completați o cerere în care trebuie să includeți datele personale și să încărcați o fotografie a cărții de identitate, împreună cu o dovadă a calității de asigurat, cum ar fi o adeverință de la serviciu. Pentru copii, nu este necesară o dovadă suplimentară.

 Cardul european de sănătate va fi livrat direct acasă prin intermediul Poștei Române, fără nici un cost suplimentar, în cel mult 3 luni de la depunerea cererii. Perioada de valabilitate a cardului este de doi ani și începe de la data depunerii solicitării.

 

România, în calitate de membru al Uniunii Europene, permite tuturor cetățenilor să beneficieze de servicii medicale gratuite în 26 de state europene, inclusiv în Spațiul Economic European (Islanda, Liechtenstein, Norvegia), Confederația Elvețiană și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Deși în unele țări poate fi necesară o mică contribuție financiară pentru anumite servicii, majoritatea oferă acces gratuit mai ales la serviciile de urgență.

 

Mai multe articole despre:
card de sanatate asigurare de sanatate vacanta UE