Cum obții cea mai delicioasă dulceață de căpșuni. Ingredinetul pe care doar marile gospodine îl cunosc: toată savoarea stă în el
Deja înaintăm tot mai mult spre finalul lunii mai, iar acest lucru înseamnă că mulți dintre noi vom pregăti o rețetă delicioasă, specifică acestei perioade: dulceața de căpșuni! Însă, un lucru pe care mulți dintre noi nu îl știm este că un ingredient banal poate schimba complet gustul acestui preparat, care va deveni mai delicios ca oricând!
Poate că mulți dintre noi ne putem gândi că dulceața de căpșuni, cât și orice fel de dulceață, în general, este un preparat destul de simplu de făcut. Cu toate acestea, există câteva trucuri pe care trebuie să le știm, dacă vrem să ne iasă o dulceață cu adevărat delicioasă, de care să nu ne mai săturăm! Iar în cazul dulceții de căpșuni, secretul este un ingredient special, ignorat de mulți români!
Mai precis, este vorba despre zeama de lămâie! Indiferent de ce fel de dulceață am pregăti, acest ingredient atât de simplu nu trebuie să ne lipsească! În primul rând, zeama de lămâie este foarte utilă deoarece va stabiliza gustul, iar la final, dulceața noastră nu va fi exagerat de dulce. De asemenea, ea ajută și la păstrarea fructelor ferme și întregi, iar siropul va fi mai limpede și mai bine legat.
Dulceața de trandafiri, deliciul copilăriei. Trucuri simple pentru a obține un preparat parfumat și extrem de gustos
Ingredientul care nu trebuie să lipsească din dulceață
Pentru a pregăti dulceață de cpășuni, tot ce ne trebuie este undeva între 700 de grame și un kilogram de zahăr, pentru fiecare kilogram de fructe. Totul depinde și de cât de dulci sunt căpșunile folosite, în mod natural. Ele trebuie spălate bine, trebuie să îndepărtăm codițele, apoi le punem într-un vas, alături de zahăr.
Înghețată de căpșuni cu lapte condensat. Deliciul garantat al verii
Apoi, totul trebuie pus la frigider vreme de câteva ore, iar odată ce fructele și-au lăsat îndeajuns de mult sirop, dulceața trebuie pusă la foc, pe aragaz. Când începe să fiarbă, trebuie să avem grijă să nu uităm să îndepărtăm spuma. Acesta este și momentul în care trebuie adăugată zeama de lămâie. Mai departe, dulceața mai trebuie lăsată să fiarbă vreme de 10 minute, după care o luăm de pe foc, acoperim vasul cu un prosop ud și lăsăm totul să se răcească.
Apoi, vasul cu dulceață trebuie lăsat în frigider vreme de 24 de ore, după care dulceața se fierbe din nou, vreme de 10 minute. După ce se răcește puțin, o putem adăuga în borcane, iar la final ar trebui să avem o dulceață delicioasă de căpșuni!
Sursă text: Click.ro