MENIU

Cum îl inveţi pe bebe SĂ IUBEASCĂ LEGUMELE

Cum îl inveţi pe bebe SĂ IUBEASCĂ LEGUMELE

Cu totii stim cat de importante sunt legumele in alimentatie si cate beneficii aduc acestea organsimului nostru. La fel cum adultii sunt sfatuiti de catre specialisti sa consume cat mai mute fructe si legume, si bebelusii au nevoie de toate vitaminele si mineralele care provin din acestea.

Chiar daca bebelusul tau este inca un mic ghemotoc care adora sa se joace in patut cu zornaitoarea si cu prietenii sai din plus, odata ce ai inceput diversificare alimentatiei (dupa varsta de 6 luni), trebuie sa o iei in serios si sa nu amani alimentele noi doar pentru ca bebe face mofturi. Citeste in continuare si vei afla cum iti poti invata copilasul sa accepte si chiar sa iubeasca legumele, astfel incat organismul sau sa fie puternic si sanatos.

Cum convingi un bebelus sa accepte legumele

Diversificarea alimentatiei poate speria multi parinti, deoarece unii copilasi fac mofturi prima data cand incearca anumite alimente. Printre aceste “mancarici” de inceput trebuie sa se regaseasca si legumele verzi, adevarate depozite de sanatate. Iata cum il poti convinge pe bebe sa manance corect si sa se imprieteneasca cu legumele:

1. Ascunde “inamicul” – pentru inceput, daca bebe face mofturi doar cand vede o anumita leguma, poti sa trisezi putin si sa o ascunzi in pireuri din alte legume, cu arome pe placul lui. Spre exemplu, daca stramba din nasuc la ardei, amesteca putin intr-un piure de morcovi si creste treptat cantitatea, pana gustul care se va simti predominant va fi cel de ardei

2. Nu gati plictisitor – papilele gustative ale bebelusilor sunt dezvoltate si extrem de sensibile, deci evita sa ii oferi mancaruri si legume cu gust fad, lipsite de savoare. Incearca tot timpul combinatii noi de legume si nu ezita sa apelezi la condimente.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

Mai multe articole despre:
copil mamă legume bebe