MENIU

Crash test inedit cu Volvo XC90: Ce se întâmplă când mașina intră cu 80 km/h într-un şanţ

Volvo a supus noua generaţie a lui XC90 la un crash test inedit, inspirat de un montagne rousse de la parcul de distracţii. Acesta implică propulsarea maşinii cu 80 km/h într-un şanţ amenajat special la sediul companiei, scrie automarket.ro.

Volvo a dezvoltat un nou test de siguranţă pe care îl realizează din proprie iniţiativă în cadrul unei facilităţi speciale de la sediul său din Suedia. Testul se numeşte ”run-off road test” şi implică propulsarea unei maşini cu 80 km/h într-un şanţ. Ideea i-a venit lui Anders Axelson, expertul în siguranţă al Volvo Cars, care a vizitat un parc de distracţii Lego Land împreună cu familia sa şi a văzut un montagne rousse numit ”Robocoaster”.

Felul în care acea facilitate a parcului de distracţii arunca pasagerii în toate direcţiile şi îi supunea la forţe G din mai multe direcţii l-a inspirat pe Axelson să inventeze un nou test de siguranţă, derulat în exclusivitate de marca suedeză şi din propria iniţiativă a acestora. În mod ironic, Anders Axelson nu a încercat niciodată montagne rousse-ul care l-a inspirat să creeze noul test de siguranţă al Volvo Cars. Citeste mai mult...

Mai multe articole despre:
şanţ inedit crash test Volvo XC90