MENIU

Consumul de apă diferă de la o persoană la alta: care este SECRETUL și de ce BĂRBAȚII trebuie să consume mai multe apă decât femeile

Pahar cu apă

Factorii precum dieta și activitatea fizică pot detrmina consumul de apă al unei persoane. Este posibil ca apa să nu fie cea mai interesanta băutură într-o lume a cappuccino-ului mocha cu gheață și a ceaiurilor matcha, dar literalmente nu poți trăi fara ea. Deci, câta apă ar trebui să bei pe zi?

Ei bine, Academiile Nationale de Stiinta, Inginerie si Medicina recomanda urmatoarele pentru aportul zilnic de lichide:
-3,7 litri pentru barbati.
-2,7 litri pentru femei.

Iata insa explicatiile: luati in considerare aceste numere un punct de plecare. Marimea, metabolismul, locatia, dieta, activitatea fizica si sanatatea, toate influenteaza cantitatea de apa de care aveti nevoie, spune specialistul in medicina preventiva Roxanne B. Sukol, MD.

Si lichidul pe care il consumi dintr-un pahar nu este tot lichidul pe care il consumi defapt. Va puteti astepta ca aproximativ 20% din aportul zilnic de lichide sa provina din apa din alimente. Sunt multe informatii de asimilat dintr-o data, nu? Ei bine, iata o contabilitate picatura cu picatura, in acest articol.

Sunt suficiente 8 pahare pe zi?

Deci, cata apa ar trebui sa bei intr-o zi? Cu totii am auzit ca 8 pahare sunt ideale. Dar nu exista dovezi stiintifice ca a bea 8 pahare de apa este necesar pentru fiecare persoana.

Pentru a determina de cata apa aveti nevoie, doctorul Sukol sugereaza sa luati in considerare acesti patru factori:
1. Nivelul de activitate. Daca te antrenezi mult sau te misti toata ziua, bea mai multa apa.
2. Locatia. Daca va aflati intr-un climat mai cald sau la altitudini mai mari, probabil ca veti dori sa cresteti aportul de apa.
3. Metabolismul. Daca credeti ca aveti un metabolism rapid si corpul dumneavoastra pare sa aiba nevoie de mai mult combustibil pentru a-si mentine motoarele accelerate, poate vreti sa beti cateva inghitituri suplimentare in timpul zilei.
4. Greutatea corpului. Cu cat cantaresti mai mult, cu atat corpul tau tinde sa aiba nevoie de mai multa apa.

Citește continuarea pe Sfatulmedicului.ro 

Mai multe articole despre:
apa consum apa aport apa barbati femei beneficii sanatate