MENIU

Condimentul din bucătărie cu cel mai puternic efect antiinflamator. Trebuie să-l introduci în alimentația ta. Beneficiile sale sunt multiple

Condimentul din bucătărie care are efect antiinflamator. Pe lângă aceste efect mai are numeroase alte beneficii pentru sănătate. Iată despre ce este vorba.

Curcuma sau turmericul este o plantă înrudită cu ghimbirul, fiind originară din India și Asia de Sud. Are o culoare galbenă intensă și gust picant.

Deși, este o plantă vindecătoare, fiind foarte apreciată în țările ei de baștină, prorietățile ei vindecătoare au fost ignorate în restul lumii, până de curând, când a început să fie introdusă și în bucătăria europenilor.

Curcuma sau turmericul - Beneficii

Curcuma este o plantă bogată în antioxidanți și are multe proprietăți antiinflamatoare și stimulatoare ale sistemului imunitar.

În medicina tradițională chineză, curcuma se folosea pe post de tratament pentru icter și afecțiuni ale ficatului și ale vezicii biliare.

Fiind o plantă picantă are și rol de încălzire și era, de asemenea, folosită pentru tratarea răcelilor și a tusei.

Conform studiilor recente, curcuma este mai puternică decât hidrocortizonul.

Curcumina, care este unul dintre componentele de bază ale turmericului, este un agent antibacterian local, eficient și cu proprietăți antioxidante mai puternice decât vitamina E.

Curcumina, un agent anticancerigen eficient

Conform aceleeași surse, curcumina este un agent puternic care luptă împotriva mai multor tipuri de cancer, inclusiv cancerul la sân, de colon, de prostată si de piele.

Conform unui studiu realizat în anul 2009 și publicat în The British Journal of Cancer, s-a demonstrat eficiența curcuminei în uciderea celulelor canceroase, în cazul unui cancer de esofag, în 24 de ore de tratament.

Remediul natural care te scapă instant de durera de cap

Alt studiu recent a indicat rezultate promițătoare în ceea ce privește capacitatea curcumei de a inhiba dezvoltarea celulelor maligne în cazul limfoamelor.

Și studiile realizate în China au relevat faptul că turmericul ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge si are o acțiune anticoagulantă, care poate ajuta la prevenirea formării de cheaguri periculoase de sânge, ce pot provoca apariția accidentului vascular.

Un alt beneficiu al consumului de curcuma este cel asupra digestiei. Turmericul, fiind o plantă picantă, puțin amăruie si care încălzește, stimulează secreția de bilă. Acest lucru ajută la digestia grăsimilor si a uleiurilor.

De asemenea, ajută la stabilizarea microflorei din aparatul digestiv, inhibând supradezvoltarea fermenților.

Această plantă, folosită pe post de condiment, este în prezent apreciată în multe țări ale lumii, fiind considerată un stimulent al sistemului imunitar.

Curcuma sau turmericul - Rețeta de "Lapte auriu", un adevărat elixir

Iată o rețetă ayurvedică pe bază de turmeric, numită "Lapte auriu", folosită pentru tratarea inflamațiilor. Cum ar fi cazul artritei și bursitei, dar este ideala și pentru întărirea sistemului imunitar, conform fitoterapeutului Rosemary Gladstar.

Ingrediente:

  • 1/4 cană de pudră de curcuma;
  • ulei de migdale;
  • lapte (de vacă, de migdale sau de nuca de cocos);
  • miere (opțional).

Cum să scapi de durerile de articulații. Remediii la îndemâna oricui

Mod de preparare:

Amestecați pudră de curcuma cu 1/2 de cană de apă. Puneți amestecul într-o crăticioară pe foc și lăsați-o să dea în clocot la foc domol, până când amestecul se transformă într-o pastă groasă. Lăsați apoi la răcit, turnați compoziția într-un borcan de sticlă și păstrați la frigider.

Mod de utilizare:

Pentru o porție, amestecă într-un blender 1/2 până la 1 lingură de pastă de curcuma, 1 linguriță de ulei de migdale și 1 cană de lapte. Adăugați miere pentru îndulcire si amestecați până se transformă într-o băutură spumoasă.

Puteți adauga si alte plante la această rețetă de bază. Tot ce trebuie făcut este să le fierbeți alături de curcumă. Printre alte plante tonice se numără ghimbirul și scorțișoara.

 

sursa: Almanah Online

Mai multe articole despre:
curcuma turmeric antiinflamator condiment sanatate