MENIU

Compot de prune fără zahăr. Rapid și ușor de făcut! - Rețeta dietetică

Prune/ unsplash.com

Compotul de prune se poate face cu ușurință acasă și este minunat în toiul iernii, când fructele și legumele proaspete nu se mai găsesc pe piață sau, în orice caz, nu mai sunt la fel de gustoase. Iată cum poți face compot de prune, simplu și delicios, fără să folosești zahăr. 

De ce e bine să faci compotul de prune fara zahar

Deoarece prunele coapte tind să aibă o aromă dulce de miere, pot fi conservate fără a adăuga zahăr. Pentru a face acest lucru, trebuie să le spălați în apă clocotită timp de câteva minute, apoi le înfășurați. 

Rețeta compotului de prune fără zahar - gustos și sănătos

Această metodă de conservare este convenabilă deoarece compotul fără zahăr poate fi consumat atât de copii, cât și de persoanele care aderă la o nutriție adecvată sau de cei care nu consumă zahăr. În orice caz, după deschiderea borcanului de compot se poate adăuga zahăr sau înlocuitorul acestuia.

Ingrediente

Iată care sunt alimentele de care ai nevoie: 2 kg prune (mai cărnoase), 2 l de apă, zeama de la o lămâie, un baton de scorţişoară, două-trei cuişoare, o steluţă de anasol. 

Mod de preparare

Speli prunele şi le pui la scurs. Speli borcanele, le scurgi şi le sterilizezi câteva minute în cuptor. Amesteci apa cu zeama de lămâie şi mirodenii, opţional. Aşezi apa pe foc şi o ţii până se încălzeşte uşor. Dai deoparte şi scoţi mirodeniile. Aşezi prunele în borcane, torni siropul şi înfiletezi capacele. Aşezi un prosop într-o cratiţă, pui borcanele şi torni apă în cratiţă cât să le acopere pe jumătate. Le fierbi la foc mic până îşi schimbă prunele culoarea. Le lași la răcorit borcanele de compot înainte să le depozitezi într-un loc răcoros şi ferit de razele soarelui.

Ce îndulcitori poți folosi

Ca și în cazul zahărului, fiecare pune dupa gustul lui și in funcție de cât de dulci sunt fructele folosite. Trebuie ținut cont, însă că îndulcitorii sunt de obicei mai dulci decât zaharul, prin urmare se foloșeste o cantitate mai mică.

Zahărul poate fi înlocuit cu îndulcitori tip ștevia sau green sugar, zaharina etc.

Sursă text: Click.ro