Cele mai tari descoperiri științifice care schimbă lumea în care trăim
În fiecare zi, în numeroase universități și laboratoare din lume, mii de cercetători lucrează să inoveze și să ducă societățile mai departe. Până acum, rezultatele muncii lor sunt impresionante și mai jos regăsești câteva dintre cele mai tari descoperiri care cu siguranță vor avea un impact crucial asupra lumii. În curând, acestea vor ajunge în cărți importante pentru a înțelege mai bine ce-i în jurul nostru.
Oamenii de știință au descoperit cum să controleze ploaia în Sahara
Cercetătorii au găsit secretul prin care pot dubla cantitățile de precipitații din regiunea deșertului Sahara, mai exact este vorba despre turbinele eoliene.
„O instalație masivă în deșert ar genera o cantitate de patru ori mai mare de energie decât consumul de energie anual al lumii. Rezultatele modelului nostru arată că instalațiile masive de panouri solare și eoliene ar dubla precipitațiile", a declarat autorul principal al lucrării dr. Yan Li, de la Universitatea din Illinois.
Oamenii de știință au reușit să conecteze creierele umane
O echipă de cercetători a reușit să conecteze creierele a trei persoane, ceea ce reprezintă o premieră la nivel mondial. Mai exact, fiecare dintre cei trei știa ce gândesc ceilalți doi participanți la studiu.
În cadrul studiului, cei trei au fost puși să conlucreze pentru a juca împreuna Tetris. Astfel, doi dintre ei colaborau la nivel mental pentru a ști dacă formele care veneau trebuiau rotite, iar un al treilea executa comanda.
Sistemul folosit de oamenii de știință se numeste BrainNet, iar pe viitor poate fi folosit pentru a fi interconectate creierele unei mase de oameni sau chiar pentru a ne conecta creierul direct la Internet, explică oamenii de știință.
Oamenii de știință au descoperit de unde provin toate impulsurile întunecate ale oamenilor
Psihologii din Germania şi Danemarca au descoperit originile acestor impulsuri negative şi i-au oferit o denumire: Factorul Întunecat al Personalităţii (factorul D).
Psihologii îl mai numesc și trioul întunericului, deoarece acesta este intersecţia a trei dintre cele mai răuvoitoare tendinţe umane: psihopatia, narcisismul şi machiavelismul.
„Într-o anumită persoană, factorul D se poate manifesta drept narcisism, psihopatie sau una din celelalte trăsături întunecate, sau o combinație dintre acestea", a explicat psihologul Ingo Zettler, de la University of Copenhagen din Danemarca.