MENIU

Cele mai murdare lucruri pe care le atingi zilnic

Dacă te-ai uitat măcar o dată la reclamele de la televizor, e imposibil să nu fi remarcat spoturi dedicate bacteriilor cu feţe de monştri care locuiesc la tine în baie, găştilor de mucegaiuri care se ascund cu dibăcie prin cele mai obscure colţuri ale casei sau virusurilor viclene care abia aşteaptă un strănut pentru a pune stăpânire pe toată familia. Doar că, vei afla poate cu surprindere, nu doar acestea sunt cele mai murdare locuri (sau lucruri) pe care le atingi zilnic, scrie gq.ro. Vezi mai jos care sunt  cele mai murdare obiecte pe care le atingi zilnic.

Banii

Credem că aveai o bănuială că banii sunt extrem de murdari, măcar pentru că trec zilnic prin atâtea mâni, dar, la o cercetare atentă s-au descoperit pe o singură bancnotă nu mai puţin de 135.000 de bacterii. Enorm, spunem noi.

Întrerupătorul

Armate de gemeni, adunate de pe mii de mâini care aprind sau sting lumina într-un an, adoră mica bucată de platic, aşa că se înmulţesc în voie minut cu minut. Pentru că ar fi prea dubios să cureţi întrerupătorul cu spirt, încearcă să te speli pe mâni după ce aprinzi sau stingi lumina la birou.

Tastatura

Petreci o mulţime de timp zilnic într-o relaţie strânsă cu ea. Doar că tastatura este un adevărat pericol pentru sănătatea ta, din cauza numărului imens de bacterii care îşi fac de cap pe ea. E şi logic, acum, pentru că nu e ca şi cum îţi dezinfectezi mânile de o sută de ori pe zi. Ai putea, totuşi, să o cureţi măcar din când în când.

Telefonul mobil

Eşti cu el la ureche aproape tot timpul şi când nu vorbeşti, stă aruncat pe birou, prin geantă sau cine ştie pe unde. Cercetări recente au confirmat faptul că telefonul tău mobil este un adevărat incubator pentru tot felul de germeni. Morala? Nu strică să-l cureţi din când în când, ca să mai omori din ei (în cazul acesta chiar încurajăm genocidul).

Coşul de cumpărături

Nu ai stat niciodată să te gândeşti la igiena coşului de cumpărături, deşi îl cari aproape zilnic prin supermarketul de la tine din cartier. Doar că un studiu realizat la Universitatea din Arizona a arătat că pe coşurile de cumpărături se află mai multe bacterii decât pe telefoanele publice, pe scări sau chiar şi în toaletele publice. Motivul ne depăşeşte, recunoaştem. Citeste mai mult...

Mai multe articole despre:
null