MENIU

Cel mai bun mod de a mânca roşii pentru a-ţi reduce riscul unor boli grave, precum diabet şi Alzheimer: efectul terapeutic nebănuit al legumelor

Cel mai bun mod de a mânca roşii pentru a-ţi reduce riscul unor boli grave, precum diabet şi Alzheimer/ Foto: Profimedia

Ştiai că roşiile au proprietăți diuretice, digestive și laxative? Consumul de roșii este esențial pentru cei care caută să-şi reducă riscul apariției diverselor boli, precum Alzheimer, diabet şi boli cardiovasculare.

Această tulburare a creierului, Alzheimer, este progresivă și ireversibilă și afectează memoria, abilitățile de gândire, conform celor explicate de Institutul de Sănătate Mintală din Statele Unite. Pentru a evita acest tip de boală, este important să includem roșiile în alimentația zilnică.

Care sunt principalele semne ale Alzheimer?

Alzheimer este una dintre tipurile de demenţă de care pot suferi adulții în vârstă. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aceasta reprezintă între 60% și 70% din cazuri. Fundația Brain a arătat care sunt primele semne ale Alzheimer care apar lent și aproape imperceptibil.

Cât se fierbe apa de la gogoșarii în oțet, ca aceștia să rămână crocanți

Devine extrem de important să ținem cont de principalele simptome ale persoanelor care dau primele semne ce pot fi observate. Este vorba despre modificări ale personalității, cum ar fi pierderea interesului, neîncrederea crescută în ceilalți oameni, iluziile, agresivitatea crescută sau izolarea socială.

Problemele de memorie reprezintă un alt semn al bolii Alzheimer, care se referă la întrebările repetate pe care o persoană le poate pune, chiar dacă le-ați răspuns anterior. Uitarea numelor membrilor familiei și a celor apropiați devine îngrijorătoare.

Rețetă rapidă de zacuscă. Ingredientul secret pe care îl adaugă chef Florin Dumitrescu pentru un deliciu irezistibil

Alzheimer se mai poate manifeste prin dificultăţi de concentrare, probleme de gândire asupra unor concepte abstracte, greutatea de a realiza mai multe sarcini în același timp. De asemenea, pot apărea dificultăţi în a realiza activităţi ce implică o serie de paşi care trebuie făcuţi într-o anumită ordine (spălatul pe dinți, respectarea unei rețete culinare). La toate acestea se poate adăuga înrăutățirea capacității de a lua decizii.

Studiile efectuate de diferiți experți au relevat că o dietă bogată în fructe și legume roșii, precum roșiile, poate reduce riscul de a dezvolta boli neurodegenerative precum Alzheimer, datorită proprietăților lor antioxidante.

Efectele benefice ale consumului de roşii

Experții recomandă ca modalitatea ideală de a consuma roșiile este crudă, deoarece proprietățile lor se păstrează mai bine în această stare.

Roșia este bogată în nutrienți esențiali care mențin organismul în echilibru cum sunt vitaminele B1, B2 şi C, licopen, pigment care le conferă culoarea specifică şi care are acţiune antioxidantă.

Tomatele sunt şi antiseptice, alcalinizante, depurative, diuretice, laxative, antiinflamatoare și remineralizante. În plus, ajută la combaterea bolilor hepatice, arsurilor de piele, obezității, rahitismului și cancerului. De asemenea, este folosit pentru prevenirea diabetului, a bolilor cardiovasculare, a cataractei și a astmului.

Sursă text: Click!pentrufemei 

Mai multe articole despre:
rosii diabet alzheimer