Ce sunt arzătoarele de grăsimi şi de ce pot fi periculoase pentru organism
Pastilele pentru slabit reprezinta o industrie aflata in plina dezvoltare in societatea actuala. Cu presiunile venite din media legate de aspectul fizic si standardele adesea nerealiste de frumusete, multe persoane ajung sa incerce metode cat mai rapide si, uneori, periculoase, pentru a pierde in greutate.
Afla ce sunt arzatoarele de grasimi si ce riscuri sunt asociate cu consumul lor!
Ce sunt arzatoarele de grasimi?
Arzatoarele de grasimi sunt produse care scad pofta de mancare, reduc absrobtia anumitor substante si stimuleaza metabolismul, marind in acelasi timp rezistenta organismului la efort. Ele sunt cu adevarat utile in cazul persoanelor care sufera de obezitate si au un indice de masa corporala de 30 sau mai mult, dar si in cazul celor cu probleme de greutate si afectiuni aflate in directa legatura cu acestea (diabet sau tensiune arteriala marita).
Exista cinci tipuri de arzatoare de grasimi:
- termogenice;
- care blocheaza absorbtia carbohidratilor;
- care blocheaza absorbtia lipidelor;
- care reduc apetitul;
- care regleaza functia tiroidiana.
Arzatoarele de grasimi termogenice sunt cele care cresc metabolismul si, implicit, numarul de calorii arse. Ele cresc temperatura corpului si stimuleaza sistemul nervos, substanta de baza fiind cofeina. Multe suplimente pentru slabit de pe piata contin extracte din ceai verde, efeda sau scoarta de copac Yohimbe.
Cea de-a doua categorie de arzatoare de grasimi le cuprinde pe cele care blocheaza absorbtia carbohidratilor. Extractul de fasole alba este principalul ingredient al acestora si impiedica enzimele digestive sa descompuna carbohidratii, care trec prin organism neprocesati. Astfel, se reduce cu mult aportul caloric al unei mese si se incurajeaza scaderea in greutate, fara a fi afectata masa musculara.
Arzatoarele de grasimi care blocheaza absorbtia lipidelor au ca substanta de baza chitosanul. Aceasta substanta are un efect similar cu cel al fibrelor si incurajeaza functia digestiva. Chitosanul se leaga de grasimile alimentare si blocheaza absorbtia acestora, ceea ce conduce la un colesterol scazut si pierdere in greutate.
Poate cea mai populara categorie de arzatoare de grasimi este formata din cele care reduc apetitul. Pe scurt, acestea iti pacalesc organismul, facandu-te sa nu simti foamea sau sa te simti satula, prin cresterea nivelului unor substante precum serotonina. De obicei, ingredientul de baza al acestor suplimente este un extract dintr-o planta africana, numita hoodia.
Cea de-a cincea categorie de arzatoare de grasimi este reprezentata de cele care regleaza functionarea glandei tiroide, raspunzatoare pentru multe dintre functiile organismului, inclusiv pentru metabolism si temperatura corpului. Cele mai multe medicamente de acest tip se dau pe baza de reteta, insa exista si unele pe baza de plante.
Vezi mai multe pe Divahair.ro.