MENIU

Ce se poate întâmpla dacă dormi cu părul ud, potrivit specialiștilor! Riscurile la care te expui

Ce se poate întâmpla dacă dormi cu părul ud, potrivit specialiștilor

Specialiștii au dezvăluit ce se poate întâmpla dacă dormi cu părul ud. Spălarea părului noaptea poate fi o modalitate excelentă de a te relaxa, dar dacă părul nu este uscat, atunci podoaba ta capilară poate avea de suferit.

În mod ideal, persoanele care își spală părul noaptea ar trebui să-l lase să se usuce complet înainte de a merge la culcare. Acest lucru este mult mai ușor de spus decât de făcut. Folosirea unui uscător de păr ar putea să fie mult prea obositoare, iar unii oameni pot decide să meargă la culcare cu părul ud.

Ce se poate întâmpla dacă dormi cu părul ud

Deși este convenabil să te culci cu părul ud, specialiștii recomandă să eviți acest lucru. Dermatologii spun că mersul la somn cu părul ud poate crește riscul de deteriorare a podoabei capilare.

Cum scăpăm de firele albe. Ceaiul minune care face părul sănătos și frumos în doar 20 de minute

Totodată, acest obicei poate duce la apariția posibilelor probleme ale scalpului. Dacă alegi să nu-ți usuci părul înainte să mergi la culcare, atunci riști să-ți deteriorezi părul mult mai rapid.

Când părul este ud, acesta devine elastic și mult mai ușor de deteriorat. Părul ud este mult mai fragil. Combinația dintre părul umed și fragil și frecarea din timpul somnului poate provoca ruperea firelor de păr.

Este unul dintre motivele principale pentru care specialiștii recomandă să eviți să mergi la somn cu părul ud. Dincolo de posibilitatea ruperii părului, a merge la culcare fără a-ți usca podoaba capilară paote uce și la potențiale probleme ale pielii.

Dormitul cu părul ud poate contribui, de asemenea, la un mediu umed și cald pe scalp. Acest lucru poate să ducă la apariția infecțiilor bacteriene la nivelul scalpului.

Cum să scapi rapid de firele de păr crescute sub piele. Trucuri eficiente pentru un epilat perfect

Ce probleme de piele poți dezvolta dacă dormi cu părul ud

O persoană ar putea dezvolta foliculită bacteriană sau fungică. Acesta se poate manifesta sub formă de mici umflături sau pustule pe scalp, spun specialiștii.

Bacteriile se pot acumula pe scalp și pot provoca infecții. Dermatita seboreică poate apărea ca urmare a decizie de a nu usca părul înainte de culcare.

Ai fire de păr în bărbie? Vezi de ce apar și cum poți scăpa de ele rapid. Explicațiile experților

Dermatita seboreică poate duce, de asemenea, la simptome precum mâncărimea scalpului și apariția veziculelor. Dormitul cu părul ud poate înrăutăți mătreața deja existentă.

Dincolo de preocupările legate de piele, a merge la culcare cu părul ud poate duce, în unele cazuri, la apariția problemelor respiratorii. Pernele umede și lenjeria de pat ar putea favoriza apariția mucegaiului. Acest lucru poate irita căile respiratorii în timp. 

Citește continuarea aici

Ce poți face pentru a „inversa” albirea părului. Sfaturi pentru îngrijirea părului cărunt

Mai multe articole despre:
par ud specialisti