MENIU

Ce se întâmplă în corpul tău de fiecare dată când mănânci pepene - Puțină lume știe aceste lucruri

Pepene

Vara, pepenele este alimentul ideal. În afara faptului că te hidratează, conţine vitamine şi minerale de care corpul are nevoie, având numeroase beneficii pentru sănătate.

Pepenele este o sursă generoasă de apă, dar și de vitamine, minerale și antioxidanți, astfel că, dincolo de gustul lui bun, este și foarte sănătos. Indiferent dacă alegi pepenele roșu sau pe cel galben, poți fi sigur că ai făcut o alegere inspirată în ceea ce privește menținerea sănătății.  

Citeşte şi: Cele mai sănătoase fructe ale verii. Iată de ce să le consumi mai des!

· Calmează durerile musculare

Consumat înaintea unui antrenament fizic sau în perioadele mai solicitante, sucul de pepene roșu poate contribui la reducerea ritmului cardiac și împiedică dezvoltarea crampelor musculare. Acest lucru este posibil grație conținutului ridicat de aminoacizi esențiali (printre care și arginina), cu rol în relaxarea vaselor de sânge și în îmbunătățirea circulației.

· Elimină toxinele şi previne formarea calculilor 

Pepenele roșu conține mult potasiu, util în menținerea funcției renale. În plus, este de ajutor în reducerea concentrației de acid uric în sânge și scade riscul apariției calculilor renali. De asemenea, este un bun diuretic, ajutând la eliminarea toxinelor.  

· Combate efectele negative ale caniculei

Pepenele roșu este eficient în reducerea temperaturii corpului. De aceea, majoritatea popoarelor din regiunile tropicale mănâncă acest fruct zilnic, după-amiaza, în timpul verii, pentru a se proteja de accidentele vasculare cerebrale favorizate de căldură. Datorită cantității mari de apă conținută (în jur de 90%), stimulează și transpirația, prin care corpul elimină toxinele și se răcorește.

· Scade tensiunea arterială

Grație conținutului de potasiu și magneziu, consumul de pepene roșu este benefic pentru hipertensivi. Potasiul este considerat un vasodilatator eficient, ceea ce înseamnă că eliberează tensiunea din vasele și artere, stimulând astfel fluxul sangvin. În plus, carotenoizii din pulpa fructului previn rigidizarea pereților arterelor și venelor, prevenind apariția cheagurilor de sânge și a aterosclerozei.