MENIU

Ce se întâmplă dacă îți speli părul cu bicarbonat de sodiu? Hairstylistul care recomandă acest "tratament" rupe tăcerea: cui îi este destinat

Ce se întâmplă dacă îți speli părul cu bicarbonat de sodiu?/ Profimedia

În bucătărie se pot afla numeroase ingrediente care ajută la îngrijirea părului, precum miere sau oțet de mere. Printre ele se numără și bicarbonatul de sodiu, așa că iată ce avantaje poate avea folosirea acestuia, dar și cine îl poate utiliza! 

Bicarbonatul de sodiu este un produs folosit pe scară largă datorită proprietăților sale versatile. Eficient în curățarea suprafețelor, îndepărtarea petelor și neutralizarea mirosurilor neplăcute, hairstylistul Steven Picciano spune că acest produs ajută inclusiv la obținerea unui păr curat, sănătos și frumos. 

Cum acționează bicarbonatul de sodiu asupra părului 

Bicarbonatul de sodiu ajută la îndepărtarea reizduurilor din produsele de îngrijire a părului, care s-au acumulat pe scap și fire. Prin îndepărtarea impurităților, acest produs face părul moale, reduce mătreața și senzația de mâncărime. Ma mult decât atât, bicarbonatul de sodiu conferă strălucire părului și previne ruperea firelor, spune Steven Picciano. 

Nu este pentru oricine! 

Folosirea bicarbonatului de sodiu este potrivită doar pentru persoanele care au părul și scalpul foarte gras. Atenție, acest ingredient se utilizează ocazional (1 dată/lună) și nu pe o perioadă lungă de timp, deoarece are o alcalinitate ridicată și poate să distrugă firele! De asemenea, persoanele care sunt predispuse la iritații, cele care au scalp uscat și cele care au părul vopsit sau deteriorat, trebuie să-l evite!

Cum se utilizează bicarbonatul de sodiu la spălarea părului? 

Persoanele care doresc să își spele (cu moderație) părul cu bicarbonat de sodiu, trebuie să combine 2 părți de apă cu 1 parte de bicarbonat de sodiu într-un castron mic. Amestecul se aplică pe scalpul și părul gras, de la rădăcini spre vârfuri. Se lasă să acționeze 2-3 minute, apoi se clătește, iar părul se spală cu un șampon și cu un balsam hidratant. 

Sursă text: Click!pentrufemei

Mai multe articole despre:
par spalat par ingrijire par bicarbonat de sodiu