Ce să pui la rădăcina mușcatelor pentru o înflorire abundentă? Secretul pe care iubitorii de flori ar trebui să îl cunoască
Mușcata este una dintre cele mai iubite plante, în stare să decoreze orice spațiu și să ne readucă aminte de momente din copilărie. Pentru a te bucura de o abundență de culoare, trebuie să știi ce îngrijire să îi acorzi și ce îngrășământ este cel mai bun pentru această plantă.
Ce poți pune la rădăcina mușcatelor pentru o înflorire abundentă? Iată secretul pe care mulți ar vrea să-l cunoască!
Fertilizare cu zahăr!
Zahărul este un ingredient pe care îl poți folosi pentru a hrăni plantele din ghiveci. Presărați pământul din jurul mușcatei cu o lingură de zahăr. După perioade scurte de timp, vei observa rezultate pozitive, cum ar fi înflorirea abundentă. Această tehică nouă, simplă, poate aduce viață și frumusețe pentru mușcate.
Drojdia, îngrășământul perfect
Drojdia este cunoscută ca fiind îngrășământul perfect pentru multe plante, inclusiv pentru mușcate. Pentru a hrăni bine planta, dizolvați două grame de drojdie într-un litru de apă și lăsați amestecul într-un loc cald. Apoi, puteți să-l aplicați la rădăcina plantei.
Ce poți trata cu infuzia de mușcate
Toată lumea iubește această plantă pentru frumusețea ei, dar știai ce proprietăți miraculoase are? Vei rămâne surprins! Este colorată și transmite emoție, dar dincolo de estetic, este și o plantă medicinală. Această floare are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antireumatismale.
În general, se fac infuzii din frunzele mușcatei. În apa fierbinte se pun frunzele, fie crude, fie uscate, se lasă vreo 30 minute, se strecoară și se consumă în funcție de afecțiune.
Mai exact, în cazul hipertensivilor, după ce au fost lăsate frunzele la infuzat vreo 30 minute, se consumă câte o lingură de trei ori pe zi. Este indicat să luați acest remediu cu un sfert de oră înainte de a mânca.
Totodată, persoanele predispuse să facă pietre la rinichi, apelează la o infuzie lăsată la macerat cel puțin două ore. Apoi, se consumă câte 5 linguri de două ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Acest tratament trebuie ținut zece zile. Se poate relua după alte zece zile de pauză.
Sursă text: Click.ro