MENIU

Ce povestește ocultistul care a prezis sfârșitul lumii în 2235? De unde va veni misterioasa stea Algol

Unul din marii ocultiști ai lumii a fost Trithemmius, autor al lucrării de metafizică „Despre șapte cauze secunde”, în care pune înțelegerea lumii și evenimetelor sub semnul acestei cifre. Trithemmius a făcut și o predicție interesantă privind data "sfârșitului lumii".

Trithemius (1462 – 1516) a elaborat un sistem complex de împărțire a durate de viață a omenirii în 21 de perioade a câte 354 de ani și 4 luni, fiecare.

Daca urmăm această cronologie mistică, ultima faza a celui de al treilea septenar, dominata de Soare si de arhanghelului Mihai, a început în 1880 și ar urma să se încheie, potrivit sistemului citat, în anul 2235. Atunci steaua fixa Algol, numita Capul Meduzei, va ajunge prin precesiune la un anume punct y situat in Gemeni.

În favoarea "exactității" predicției, discipolii lui Trithemius invocă o serie de evenimente reale, care ar fi fost prevăzute folosind această metodă: a anunțat, cu doi ani înainte, schisma lui Martin Luther King, precum și incendiul care a pustiit Londra in 1666.

Mai multe articole despre:
sfarsitul lumii 2235 Trithemmius ocult nostradamus