MENIU

Ce înseamnă când cineva se îmbracă frecvent în negru? Explicația unui psiholog

Chiar dacă are unele conotații asociate tristeții sau chiar unor idei sinistre, negrul este o culoare indispensabilă în vestimentație. Ce se ascunde în mintea unei persoane care preferă să se îmbrace în negru, din perspectiva unui psiholog al culorilor.

Un psihologul susține că negrul are și o latură pozitivă: poate simboliza simplitatea și ordinea interioară. „Pentru mulți oameni, negrul reprezintă puterea, adică seriozitatea. Este un ton ușor de combinat, așa că este normal să îl folosiți. De fapt, într-un interviu de angajare aduce multă formalitate”, a afirmat specialistul pentru ABC: spune psihologul, citat de Ziarul Romanesc.at.

Mai mult, într-un sondaj, 64% dintre bărbați și jumătate dintre femei au considerat negrul drept o culoare care transmite încredere

Ce înseamnă când o persoană preferă hainele negre

Negrul în Japonia se numește „kuro” și are conotații de mister și profunzime, în timp ce în cultura occidentală este adesea legat de întuneric, păcat și moarte. Sau pentru a reprezenta durerea sau tristețea.

Psihologul citat recuoaște că este destul de probabil ca persoanele îmbrăcate în negru  se simt singure, nesigure pe ele însele sau suferă.

„Am avut o pacientă supraponderală care mi-a spus că poartă negru pentru a se proteja și pentru a nu atrage atenția”, spune psihologul. Mai mult, culoarea neagră este intimidantă: „Unele variabile psihologice pe care le putem asocia sunt ascunderea, minciuna, cruzimea, manipularea și trădarea”. În plus, oamenii individualiști și introvertiți pot folosi și ei această culoare.

 
Mai multe articole despre:
haine negre semnificatie doliu comprtament