MENIU

Ce este, de fapt, țuica "Ochiul lui Dobrin"? Cum a apărut legenda contestată chiar de protagonist

Nicolae Dobrin a afirmat că nu bea țuică

În perioada comunistă nu doar consumatorii de alcool, ci aproape oricine știa sau măcar auzise de "Ochiul/ochii lui Dobrin". Era denumirea dată unui sortiment de țuică îmbuteliată care avea pe etichetă două prune, însă treptat a devenit un soi de titulatură generică a țuicii de prune din Argeș. Originea numelui este legată de marele fotbalist Nicolae Dobrin și de proverbiala sa prietenie cu paharul. Într-un interviu de la începutul anilor `90, acesta a dezmințit originea legendei, afirmând că nu bea țuică

Țuica „Doi ochi albaștri" sau „Ochii lui Dobrin" era extrem de cunoscută printre băutorii din "Epoca de Aur"Ț, în special datorită prețului. Pe de altă parte, s-a format și opinia că ar fi vorba de o țuică de prună de calitate. De altfel, după căderea regimului comunist, un producător de băuturi din Argeș a cumpărat dreptul de utilizare a titulaturi atât de populare.

Interesant este faptul că marele fotbalist Nicolae Dobrin a negat legătura cu acest tip de băutură.

„Nu știu cine a lansat legenda asta că aș fi «țuicar». Adevărul este că eu nu beau deloc țuică, ci doar <<Fetească de Ștefănești», spriț și nu atît de mult cît să mă îmbăt", declara Dobrin într-un interviu de la începutul anilor "90.

Fotbalistul despre care s-a spus că ar fi putut avea o carieră mai impresionantă decât Gheorghe Hagi a recunoscut că în timpul perioade active "a mai dus paharul la gură". "Fanii nu mă invitau la o friptură, la o savarină, mă chemau să ciocnesc pahare cu ei. Nu e adevărat că beam tărie, beam vin bun şi bere”, potrivit jurnalul.ro..

Mai multe articole despre:
tuica ochiul lui dobrin alcool epoca de aur ceausescu