MENIU

Caz unic în istorie: omul care s-a născut pitic și a murit uriaș. Cine este Adam Raine

Adam Rainer - pitic si uriaș

Un caz singular în lume îl reprezintă cel al lui Adam Rainer, singurul om care, de-a lungul vieții sale, a fost atât pitic, cât și uriaș.

Rainer s-a născut în 1899, în Graz, Austria, din părinți de înălțime medie. Odată cu izbucnirea Primului Război Mondial, Adam Rainer a dorit să se înroleze în armată, dar cererea i-a fost respinsă pe motiv că era prea scund – avea 1,37 m – și că era prea fragil.

Un an mai târziu, și-a încercat norocul din nou, gândindu-se că acei 5 cm care i se adăugaseră la înălțime vor face diferența și va fi acceptat dar, din nou, i-a fost respinsă cererea din același motiv – înălțime necorespunzătoare.

La 33 de ani avea deja 2,18 m

La 19 ani, măsura 1,43 m, înălțime care-l încadra în categoria „piticilor” însă, în mod ciudat, conform informațiilor păstrate în fișele sale medicale, deși era scund, palmele și tălpile lui Rainer erau ciudat de mari, în raport cu proporțiile corpului său. Astfel, la momentul tentativei sale de a se înrola în armată, purta la picior măsura 43, un număr exagerat de mare având în vedere statura lui mică. În trei ani, laba piciorului lui Rainer se mărise și mai mult, ajungând la mărimea 50, cu toate că înălțimea rămăsese aproximativ aceeași.

Atunci când austriacul a împlinit 21 de ani, toate aceste coordonate privind dimensiunile sale s-au schimbat. Complet. Rainer, precum în basme, creștea într-o zi, cât alții în 7 ani.

Citește continuarea pe Descoperă.ro

Mai multe articole despre:
adam raine pitic urias inaltime gigantism nanism