MENIU

Cât timp rezistă de fapt vinul după ce ai desfăcut sticla. Este bine să-l păstrezi la frigider?

Cât timp rezistă de fapt vinul după ce ai desfăcut sticla. Este bine să-l păstrezi la frigider?

Se spune adesea că vinul se îmbunătățește cu vârsta, dar numai dacă sticla este ținută închisă și păstrată într-un loc potrivit. Odată ce sticla este deschisă, alcoolul va intra in contact cu aerul si va avea loc procesul de oxidare. Calitatea vinului va fi alterată, iar gustul va fi din ce în ce mai acid. Este posibil să bei vinul în continuare, în zilele următoare deschiderii, dar peste câteva zile, cu siguranță se va acri, căpătând un gust de oțet. 

Cât timp rezistă vinul după ce sticla a fost deschisă?

Durata de timp în care vinul rămâne bun după deschiderea sticlei variază în funcție de mai mulți factori, cum ar fi tipul de vin, condițiile de depozitare și preferințele personale în ceea ce privește gustul. În general, vinul deschis poate rămâne bun timp de câteva zile până la câteva săptămâni, în funcție de acești factori. Iată câteva reguli de păstrare a vinurilor, în funcție de culoarea lor:

Pui pepenele în frigider? Vezi la ce riscuri te expui și ce se poate întâmpla în corpul tău

Vin roșu

Un vin roșu se va păstra timp de trei până la cinci zile. Spre deosebire de vinurile ușoare, cu puțin tanin, vinurile tanice și acide au șanse mai mari de a se păstra după deschidere.

Căldura crește oxidarea vinului, motiv pentru care nu uitați să țineți băutura departe de orice sursă de căldură. Cel mai bine este să păstrați vinul la frigider după degustare sau într-o cameră răcoroasă ferită de lumină.

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul cald

Vin alb

Mai sensibile decât vinurile roșii, vinurile albe seci au un termen de valabilitate mai scurt.

Se păstrează, maxim două până la trei zile, la frigider (6 până la 8°C pentru vinurile albe și vinurile roze), de exemplu, pentru un Chardonnay sau un Sauvignon.

Cele mai recomandate băuturi fără zahăr adăugat care au beneficii pentru sănătatea organismului, potrivit nutriționiștilor

Înainte de a-l gusta, scoate-l din frigider cu ceva timp înainte, astfel încât să atingă temperatura de servire de 8°-10°. Altfel, vinul va fi prea rece și nu își va dezvolta aromele.

Pentru vinurile albe dulci și dulci, termenul de valabilitate este mai lung, deoarece zahărul încetinește oxidarea. Consumul se poate face până la 3 săptămâni de la deschidere.

Citește continuarea aici

Ce efecte are consumul de pâine asupra grăsimii de pe abdomen. La ce să fii atentă

Mai multe articole despre:
vin frigider