MENIU

Care e cel mai greu organ al corpului omenesc? Aproape nimeni n-a dat răspunsul corect

Un organ este un grup de țesuturi care, împreună, îndeplinesc o sarcină specifică în organism. Deși oamenii de știință au opinii diferite legate de încadraea în această categorie, cea mai vehiculată variantă este că avem 78 de organe. Dar care dintre ele cântărește cel mai mult? Răspunsul vă poate surprinde.

Când vorbim despre organe grele, cu siguranță ne vom gândi la creier, ficat sau chiar inimă. Ei bine, răspunsul este cu adevărat surprinzător și pentru că majoritatea celor întrebați nici nu s-ar gândi că este vorba de un organ.

 

Ei bine, cel mai greu organ al corpului omenesc este...PIELEA, potrivit Livesciene.

 

Este drept că există o controversată, care pornește de la grosimea statului de protecție pe care-l definim generic drept "piele". Dacă se ia în calcul și țesutul adipos, așa cum indică o lucrare de referință din medicina modernă, atunci țesutul gras este parte a celui de-al treilea și cel mai profund strat de piele, hipoderma, ceea ce sugerează că ar trebui calculat.

 

În aceste condiții, se estimează că greutatea pielii reprezintă 16% din greutatea totală a corpului. Astfel, pentru un adult care cântărește 77 de kilograme, pielea lui ar cântări 12,3 kilograme.

 

Al doilea cel mai greu organ al corpului este scheletul, reprezentând aproximativ 15% din masa corporală totală.

 

Ficatul, creierul și plămânii sunt plasate pe următoarele poziții.

 

Mai multe articole despre:
organ organe corpul omenesc greutate