MENIU

Care e cea mai bună oră să faci sex, în funcţie de vârstă

Care e cea mai bună oră să faci sex, în funcţie de vârstă

Să faci dragoste ţine mai mult de spontaneitate şi nu de un program strict. Se pare însă că trupurile noastre sunt de altă părere. Sincronizarea este totul!

Când vine vorba de corpul uman, suntem conduşi de "ritmul circadian", de schimbările care au loc în trupul nostru şi care sunt dictate de lumina soarelui. Timpul optim pentru somn şi pentru sex este dictat de vârstă pe care o are organismul nostru, este de părere dr. Paul Kelley, profesor la Oxford care a realizat un stiudiu în acest sens, publicat de Daily Mail.

La acest ritm biologic mai contribuie şi factori externi, precum muncă. Altul este orarul pentru sex al celor care muncesc de acasă comparativ cu cel al celor care lucrează la un birou. În urmă cercetărilor făcute, dr. Paul Kelley prezintă câteva recomandări legate de orarul potrivit pentru sex în funcţie de vârstă fiecăruia:

20 de ani: ora 15.00

Libidoul persoanelor de 20 de ani poate fi foarte ridicat la orice ora. Însă ora 15.00 este indicată, întrucât le da un plus de energie. Dr. Kelley recomandă trezirea la ora 9.30 şi spune că ora la care ar trebui să meargă la culcare tinerii de până în 30 de ani este 1.00. El spune că starea de trezire este controlată de doi hormoni: unul care să încurajează somnul - melatonina - şi unul care te face mai alert - orexina. În trupul unui tânăr de 20 de ani, nivelul de orexina nu depăşeşte melatonina până la mijlocul dimineţii.

30 de ani: ora 8.20

În cazul persoanelor de 30 de ani, medicul lansează chiar o oră foarte precisă: 8.20. "Razele soarelui cresc nivelul de testosteron la ambele sex prin stimularea hipotalamusului (partea din creier responsabilă de hormoni), făcând ca această oră să fie ideală pentru contactul sexual", explică Kelley. Ora 8.10 e perfectă pentru trezit şi 23.40 pentru culcat.

40 de ani: ora 22.20

Pe măsură ce începe să îmbătrânească organismul, ora potrivită pentru sex se schimbă radical. În cazul persoanelor de 40 de ani, 22.20 este cea mai potrivită oră pentru a face dragoste. E momentul în care trupul se relaxează cel mai mult prin eliberarea de oxitocina, care îl ajută să se odihnească. Imediat după trebuie mers la somn, pentru că deşteptarea trebuie să se dea în cazul lor la ora 7.50.

50 de ani: ora 22.00

La 50 de ani, sexul este mai bine temporizat seară, deoarece dimineaţă oamenii sunt destul de ocupaţi. Şi pentru că au zile pline, asta necesită culcare destul de devreme, la 22.30. Dacă vrei să bei ceva seară, e indicat să o faci cât mai devreme, pentru că organismul are nevoie de timp pentru a procesa alcoolul înainte de culcare.


60 de ani: ora 20.00

Ora 8 seara este cel mai potrivit moment pentru a face dragoste când vine vorba despre persoane trecute de 60 de ani. E, practic, un echilibru între cină şi somn. Imediat după orgasm se eliberează oxitocina, care te ţine treaz, însă 22.00 este ora la care melatonina îşi face simţită prezenţa şi atunci periada optimă pentru culcare.

70 de ani: ora 20.00

La fel că şi la persoanele de 60 de ani, cele de 70 ar trebui să profite de ora 20.00 pentru a face amor. Recomandarea ar fi să se meargă la somn cât mai devreme, cu atât mai mult cu cât la această vârstă şansă se a se trezi peste noapte este mai mare.

Sursa: ele.ro

Mai multe articole despre:
sex cuplu