MENIU

Când sunt eficienți 10.000 de pași pe zi. Mulți oameni merg mult, dar ignoră un detaliu important

Când sunt eficienți 10.000 de pași pe zi. Mulți oameni merg mult, dar ignoră un detaliu important

Află când sunt eficienți 10.000 de pași parcurși pe zi. Dacă ți-ai setat acest obiectiv de mișcare zilnic pentru a te menține în formă, specialiștii te atenționează să nu omiți un detaliu important. Potrivit cercetărilor, nu este suficient doar să mergi pe jos un anumit număr de pași.

Mișcarea regulată îți schimbă starea de spirit și te ajută să ai grijă de sănătatea ta. Mai important decât să numeri pașii pe care îi faci într-o zi este cantitatea totală de mișcare în sine.

Când sunt eficienți 10.000 de pași pe zi

Dacă ai de gând să îți numeri pașii parcurși zilnic, amploarea obiectivului tău contează. Majoritatea dispozitivelor de urmărire a pașilor sunt setate la un obiectiv implicit de 10.000 de pași. În realitate, există și alți factori care intervin și au un rol important în atingerea obiectivelor legate de mișcare.

Un adult ar trebui să facă 150 până la 300 de minute de exerciții de intensitate moderată sau 75 până la 150 de minute de exerciții pe săptămână pentru a obține beneficii substanțiale pentru sănătate din aceste activități.

Te doare capul din cauza expunerii la ecrane? Cum să previi migrenele și ce e indicat să faci

Chiar dacă parcurgi 10.000 de pași pe zi, cercetătorii menționează că este important să acorzi atenție cadenței. „Cantitatea pașilor tăi este irelevantă dacă nu mergi cu tehnica corectă și la rata corectă de pași”, a declarat cercetătorul sportiv Joanna Hall.

„Cercetările au arătat că există un număr minim de pași pe care trebuie să-i faci pe minut pentru a obține efectiv beneficii fiziologice pentru sănătate. Acest număr este de 100 de pași pe minut.”, a adăugat aceasta.

De ce e indicat să faci cel puțin 5.000 de pași pe zi. Cum poți face plimbarea zilnică mai eficientă

Valoarea rezonabilă pentru activitatea fizică de intensitate moderată a mersului pe jos este de 100 de pași pe minut. Cercetătorii de la Universitatea Brigham Young au realizat un studiu care a urmărit 120 de elevi ai colegiului. Aceștia au constatat că modelele de activitate fizică ale participanților erau mai bune pe măsură ce făceau mai mulți pași pe zi.

Timpul de sedentarism a scăzut pentru participanții care au făcut 12.500 și 15.000 de pași pe zi. Iar cei care au făcut 15.000 de pași și-au redus timpul de sedentarism cu până la 77 de minute pe zi. Reducerea sedentarismului poate avea alte beneficii emoționale și de sănătate.

Citește continuarea aici

De ce specialiștii recomandă să eviți ceaiul cu lapte. Consumul excesiv poate fi dăunător

Mai multe articole despre:
pasi mers