MENIU

Când ea vrea un bebeluş, iar el NU. Ce e de făcut?

Când ea vrea un bebeluş, iar el NU. Ce e de făcut?

Nu este deloc uşor atunci când te afli într-o relaţie să iei hotărârea de a întemeia o familie. Uneori, partenerii se află pe aceeaşi lungime de undă şi sunt amândoi de acord, alteori lucrurile se complică. Unul dintre parteneri vrea să acţioneze imediat, în timp ce celălat poate îşi doreşte mai mult timp înainte să ia o decizie de acest gen. În general, femeile vor să aibă o familie mai devreme, iar bărbaţii vor contrariul.

De multe ori, îşi doresc să aştepte momentul potrivit, adică după ce au o carieră stabilă, câştigă mai mulţi bani sau, pur şi simplu, doresc „mai mult timp” pentru a se obişnui cu ideea de familie, înainte de a avea şi un copil. Prin urmare, ce poate face o femeie care îşi doreşte un bebeluş, în timp ce partenerul nu vrea asta.

Iată care sunt opţiunile:

1. Aminteşte-ţi că nu poţi forţă pe cineva

Nu uită că nu ar trebui să ai un copil dacă partenerul tău nu este gata. Venirea pe lume a unui bebeluş nedorit poate aduce probleme într-o relaţie şi, în plus, acesta nu este mediul cel mai potrivit pentru creşterea micuţului. Dacă rămâi însărcinată înainte că partenerul să fie de acord poate duce la pierderea încrederii în cuplu sau la resentimente.

2. Discuta problema cu mult înainte

Dacă relaţia voastră este la început este o idee bună să discutaţi ideea de a avea copii înainte de a trece la treabă. În acest fel veţi evita o mulţime de probleme.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO

Mai multe articole despre:
bebeluş naştere cuplu