MENIU

Au deschis camera secretă a lui Ceaușescu. Ce au găsit în Palatul Primăverii

Buncarul din Palatul Primaverii. VIDEO: Cristian Otopeanu

Reședința lui Nicolae Ceaușescu, din cartierul bucureștean Primăverii, cunoscută sub numele de Palatul Primăverii, este unul dintre punctele de atracție ale oamenilor dornici să vadă cum trăia fostul șef de stat care a condus România în perioada 1965-1989.

Ușile buncărului secret antiatomic din Palatul Primăverii au fost deschise special pentru realitatea.net, iar jurnalistul Cristian Otopeanu a filmat imagini exclusive. 

Buncărul este situat la aproape 10 metri sub pământ și, acum 30 de ani, era prevăzut cu o încăpere specială pentru ca familia Ceauşescu să se poată ascunde în caz de bombardament.

Cum au intrat oamenii în Palatul Primaverii în decembrie 1989

Pe 22 decembrie 1989, la nici o oră după fuga lui Nicolae Ceaușescu din sediul CC al PCR cu elicopterul, oamenii au început să meargă la reședința fostului dictator.

La început, s-a putut intra fără restricții, întrucât cei care păzeau Palatul Primăverii fie au părăsit postul, fie au permis revoluționarilor să intre. Dar peste câteva ore s-a instituit pază militară, iar lumea nu a mai putut intra.

Vezi și: Revoluţia din 1989 - imagini în premieră cu Nicolae Ceaușescu. Poftiţi în arhiva foto Agerpres! EXCLUSIV REALITATEA.NET!

Cand se poate vizita Palatul Primaverii

Casa Ceausescu este deschisă publicului de marti până duminică, între orele 10:00 și 17:00. “Casa Ceaușescu” poate fi vizitată de către grupuri de minimum 5 și maximum 20 persoane, dar este obligatorie programarea cu cel puțin o zi înainte de vizitare. Ultimul grup poate intra în Casa Ceausescu la ora 17:00.

Vizita se face exclusiv cu ghidaj de specialitate in limbile romana, engleza si, la cerere, franceza.

Palatul Primaverii este închis publicului în ziua de luni, pe parcursul întregului an, și de sărbătorile legale.

 

Casa Ceausescu - preturi bilete

Tur standard - 40 de lei (durata: 45 de minute)

Reducere tur standard - 30 de lei (elevi, studenti, pensionari)

Tur privat - 200 lei / persoana

Nu se aplica reduceri la turul privat

Gratuit - veterani de razboi, eroi ai revolutiei, specialisti muzee, copii sub 7 ani

 

 

.